راز و رمزهای فسنجان

راز و رمزهای فسنجان

مواد لازم :

گردو: ۵۰۰ تا۶۰۰گرم
پیاز:۱ عدد متوسط
رب انار : ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری بستگی به غلظت رب انار داردبه میزانی که ترشی آن را دوست داشته باشید
نمک و زرد چوبه به میزان لازم
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
مرغ  یا کوفته به میزان لازم

طرز تهیه :

مغز گردو را تمیز کرده ، تا پوست گردو یا غیره در آن نباشد . سپس آن را همراه پیاز با دنده ریز چرخ گوشت ۲ بار و یا غذا سازیا با۱،۲،۳  طوری میکس کنید که بتوان آنرا مثل توپی در دست گرد کرد وچسبند گی داشته باشد ؛   رب انار را با کمی آب مخلوط کرده  نمک وکمی زردچوبه را  هم بریزید و ۷ لیوان آب سرد هم  داخل قابلمه  بریزید و  با حرارت کم روی اجاق بگذارید تا ریز بجوشد و به روغن بیفتد . هر ۱۵ دقیقه یک باردو  قاشق آب سرد رادر اطراف دیواره قابلمه  خورشت بریزید تا بهتر به روغن بیفتد.  ترش یا شیرین بودن خورشت بستگی به ذائقه  شما  دارد . اگر می خواهید خورشت ملس باشد، مقدار کمی شکر  اضافه کنید اگر با کوفته ریزه درست می کنید باید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده ، نمک ، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و کوفته ریزه درست کنید . حال همراه با یکی دو قاشق روغن مایع و ۴ قاشق آب گرم روی حرارت کم گذاشته در ظرف را ببندید تا کوفته ها خودش را بگیرد و بعد در خورشت  بریزید و نیم ساعت دیگر خورشت را با حرارت کم بپزید، تا مزه گوشت و خورشت  مخلوط شود.
ـ خورشت  آماده و جا افتاده را می توان بدون مرغ و گوشت در فریزر گذاشت (در اندازه و ظرف های مناسب) و در مواقع مناسب همراه با کوفته یامرغ استفاده کرد.

مرغ را از اول با گردو مخلوط نکنید چون گوشت ومرغ له می شوند شود. تا خورشت آماده شود. بعد از۵/ ۲ ساعت که خورشت ریز ریز جوشید مرغ را در آن می ریزید.می توانید  مرغ را کمی تفت داده  طوری که فقط آب داخل مرغ تبخیر شود ولی طلایی نشود.مرغ راکنار گذاشته بعد به فسنجان اضافه کنید .مرغ را تفت دهید  بهتر است.
اگر از گردو سفید برای فسنجان استفاده نمی کنید،  برای گرفتن تلخی و پوست گردورا
بین دو دست مالش دهید، تا پوست تیره آن از مغز گردو جدا شده و تلخی و گسی پوست آن حس نشود.

خورشت  باید ریز بجوشد و چند دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
.خورشت بعد از ۳ تا ۴ ساعت آماده است.

۱۰ دقیقه مانده که خورشت را بر دارید زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم چون اگر زود بریزم براثر  بخار شدن  خورشت عطر آن می پرد. درضمن فسنجان را معمولا در هر استانی یک جور درست می کنند .این فسنجان گیلان بود در گیلان از گوشت اردک ، بوقلمون وخوتکه بجای مرغ هم استفاده می کنند .(این گوشتها چون دیر تر می پزند باید از ابتدا به خورشت اضافه کرد) که با این گوشتها خوشمزه تر می شود و در ظرفی معروف به گمج می  پزند یادتان باشد که این غدا را هیچوقت در ظرف رویی درست نکنید چون خورشت رب انار دارد. خورشت فسنجان۳  تا ۴ ساعت زمان لازم دارد تا آماده شود.نوش جان

این نوشته در خورشتها ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

4 Responses to راز و رمزهای فسنجان

  1. مینو می‌گوید:

    سلام دوست گرامی بی نهایت وب لاگ زیبایی دارید نمی دانم برایتان امکان دارد شما عکس و تزیین را هم در وبلاگتون داشته باشید؟ برایتان بهترینها را خواهانم

    • adineh می‌گوید:

      با درود و تشکر فراوان برشما مینو خانم گل
      بسیار سپاسگزارم از لطف ، حسن نظر و انرژی مثبتی که دادید . وخوشحالم که مورد پسند شما بوده. سعی می کنم نظر شما را هم پیاده کنم.باشد که مثمرتر افتد.
      برایتان آرزو می کنمکه به همه ی آرزوهای قشنگتان برسید . ولبانتا ن همیشه پر خنده باد. با سپاس آدینه

  2. mien24r می‌گوید:

    سلام و سپاس از مطالب مفید و پر محتوا .. از تجربه هایتان استفاده کردم . من در تجربه شما یاد گرفتم که به خورش فسنجان زعفران اضافه میکنند . برایم جالب اومد . باز هم متشکرم برایتان آرزوی سلامتی و سربلندی میکنم شاد باشید و شادی را در گفته هایتان پیاده کنید . سیما از اورمیه

    • adineh می‌گوید:

      با درود و سپاس فراوان از حسن نظرتان وخوشحالم که وبلاگم مورد پسند شما قرار گرفته وسپاسگزارم از انرژی مثبتی که دادید. منهم برایتا لبی خندان دلی شاد وتنی سالم آرزو می کنم.آدینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *