کوکوی باد کوبه ای چغرتمه(غذای گیلانی)

مواد لازم:

مرغ پخته :۲۵۰ گرم(سینه مرغ یا هر قسمتی که زیاد بچه ها خوششان نمی آید بخورند .مثل پشت وگردن وکمی هم سینه) اگر فقط سینه باشد عالی می شود.

تخم مرغ: ۴ تا ۵ عدد

پیاز متوسط :۱ عدد

آبلیمو: نصف قاشق مرباخوری

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری

نمک،فلفل،زردچوبه ،فلفل سیاه وقرمز وزعفران دم کرده به میزان لازم.

آب مرغ: ۱ پیمانه

طرز تهیه:

مرغ را با  یک پیاز کوچک درسته که چند برش به آن زده ایم مثل چهار قاچ ولی برش را تا پایین نمی آوریم با یک تکه چوب دارچین  و یک حبه سیر می پزیم وآب آن را نگه می داریم.مرغها را ریش ریش .  پیاز را هم با رنده درشت رنده  یا با میکسر میکس درشت می کنیم  ۴  تا ۵ عدد تخم مرغ  ها را هم جدا گانه با ۱ قاشق مرباخوری آب  سرد می زنیم  تا بافتهای تخم مرغ از هم جدا شده و پف کند بعد به مرغ  پیاز – زردچوبه و کمی نمک چون قبلا مرغ را با نمک پخته ایم مواظب باشید شور نشود فلفل سیاه وکمی فلفل قرمز و۱ قاشق مربا خوری زعفران  دم کرده مثل کوکوخوب مخلوط کرده .وقتی که تابه داغ شد ۲ قاشق روغن مایع درتابه می ریزیم ومایه ی کوکو را در آن می ریزیم وموقع ریختن مایه  حرارت را کم می کنیم وقتی مایه را ریختیم تابه را کمی تکان می دهیم تا مواد یکدست شود وهمه ی تابه را بپوشاند در همین لحظه د ر تابه را گذاشته وحرارت را برای چند لحظه بالا می آوریم تا کوکو پف کند بعد شعله  مواظب باشید نسوزد چند لحظه فقط بعد حرارت  را ملایم می کنیم .در ضمن این کوکو را باید در تابه ی با قطر زیادوبزرگ درست کرد .تا به ای را انتخاب کنیم لبه دارباشد تا قطر کوکو زیاد شود .هر دو طرف که سرخ وطلایی شد  چند برش زده بدلخواه بعد  ۲ قاشق رب را در کاسه ای همراه آب مرغ با کمی زعفران ۱ قاشق چایخوری زعفران دم کرده  و نصف قاشق مرباخوری ابلیمو را خوب مخلوط کرده آرام  روی کوکو می ریزیم ودرش را  سریع گذاشته تا رب به اطراف  نپاشد   مواظب باشید که رب می پرد و تمام گاز را کثیف و یا خدای ناکرده روی دستتان می پاشد و می سوزاند کمی که با حرارت ملایم جوشید درش را کمی کج کنید .بعد  برمی گردانید تا طرف دیگرش هم طلایی شود .برشی که به کوکو می زنیم باعث می شوند (برشها می تواند بدلخواه باشد ) که  رب به خوردش برود .این غذا نباید خشک باشد . مرطوب بودنش خوشمزه اش می کندواگر خشک شود سفت می شود.کوکو آماده است این غذا با نان یا برنج سرو می شود .نوش جانتان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

این نوشته در دلمه ،کوکو، رولت, غذاهای سنتی و محلی ایران ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *