انار بیج( غذای گیلانی)

مواد لازم

۱_ مغزگردوى سائیده شده : ۳۵۰ گرم

۲_ سبزى: تره, جعفرى, گشنیز و نعناع :یک کیلو

۳_ گوشت چرخ کرده گوساله: نیم کیلو

۴_ پیاز متوسط : ۱ بونه

۵_ رب انارترش یا آب انار یا آب غوره : به حدى که خورش ترش شود

۶_ نمک و فلفل و زردچوبه :_ به اندازه کافى

طرز تهیه:

مغزگردو را مثل گردوى خورشت  فسنجان می سائیم تا نرم شود. سبزى ها را تمیز نموده و شسته می گذاریم تا آبش برود و بعدا ساطورى ریز خرد نموده با روغن سرخ می کنیم. پیاز را در گوشت چرخ کرده, رنده نموده ونمک و فلفل را اضافه کرده با هم مخلوط می کنیم, آنگاه از گوشت چرخ کرده کوفته هاى کوچک , از یک گردو کوچکتر درست می کنیم. سپس گردوى سائیده شده را با سه یا چهار لیوان آب و کمى زردچوبه می گذاریم با حرارت ملایم چند ساعت بپزد تا مثل فسنجان به روغن بیفتد, سپس سبزى سرخ کرده را اضافه نموده باز می گذاریم چند جوش بزند تا سبزى پخته شود, آنگاه کوفته ها را یک یک داخل خورشت که در حال جوشیدن است می اندازیم تا خورشت  ازجوش نیفتد و کوفته ها باز نشود. ترشى را اضافه مىکنیم روى آتش ملایم چند جوش دیگر که زد و هنگامى که کوفته ها پخته شد و خورشت جا افتاد برمی داریم. غلظت این خورش مثل فسنجان است و باید کم آب باشد.  غذا آماده است .با برنج خوشمزه می شود.   نوش جان

این نوشته در غذاهای سنتی و محلی ایران ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

10 Responses to انار بیج( غذای گیلانی)

  1. گیتا معینی می‌گوید:

    خیلی خوشحال شدم که شما آموزگار بازنشسته این فعالیت را انجام می دهید. مادر من هم آموزگار بازنشسته است اما برای پر کردن اوقاتش مشکل دارد و من نگرانش هستم. من خودم هم کارمندم. ما تا زمانی که کار داریم در آرزوی بازنشستگی هستیم و زمانی که بازنشسته شدیم …..

    • adineh می‌گوید:

      بادرود فراوان و سپاس از حسن نظرتان
      عزیزم مادر باید خودش بخواهد البته تشویق شما بسیار موثر خواهد بود . شروع هر کاری اولش سخت است ولی یعد لذت بخش. سلام من را خدمتشون برسانید .
      همکار گرامی سعی کنید باز ایستاده باشید نه باز نشسته.
      زندگی جنگ است و ما رزمنده ایم
      گر نجنبیم بی گمان بازنده ایم.
      شما همکار گرامی به توانایی هایتان فکر کنید تا از زندگی تان بیشتر لذت بیشتری ببرید.

  2. کامران می‌گوید:

    دستتون درد نکنه واقعا خوشمزس

  3. عاطفه ارشد می‌گوید:

    من اولین باری بود که درست کردم.و طبق دستور پخت شما پیش رفتم.خییییلی خوشمزه شده بود ممنونم

  4. فهیمه می‌گوید:

    سلام امروز دنبال غذای اناربیج می گشتم که به وب شما برخوردم واز آشنایی شما خرسند شدم منهم معلم باز نشسته هستم ولی بیکار ننشتم نقاشی میکنم.چون خودم شمالی هستم واین غذا را بارها درست کردم بیشتر سبزی این غذا مد نظرم بودمعمولاازسبزی قورمه استفاده می کردم.ممنون.تابعد.

    • adineh می‌گوید:

      با درود بر شما همکار گرامی و سپاس از حسن نظر شما و خوشحالم ازینکه با یک همکار هنرمند آشنا شدم . امید وارم همیشه موفق و باز ایستاده باشید. با بهترین آرزوها .منهم شمالی هستم

  5. مهرداد می‌گوید:

    با سلام. از شما ممنونم که ساده و واضح طرز تهیه انار بیج رو توضیح دادید. من همکار شما هستم و سه چهار سال دیگر بازنشسته می شم. به شما تبریک می گم که کار فرهنگی خوبی رو آغاز کردید.

  6. adineh می‌گوید:

    با درود فراوان برهمکار خوب وگرامی و سپاس فراوان از حسن نظر و انرژی مثبت شما.
    با بهترین آرزوها برای شما همکار عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *