از دیگر خواص دمنوش پوست پرتقال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

•    ممکن است از بروز سرطان و تومور پیشگیری و نیز با آن مقابله کند.

•   سرفه، آسم، سرماخوردگی و هر بیماری تنفسی که بر اثر وجود خلط در سینه ممکن است به وجود آید را درمان می‌کند.

•   اشتها را افزایش می‌دهد.

•   باعث تقویت سیستم هاضمه شده و نیز نفخ و حالت تهوع را از بین می‌برد.

•   سیستم گردش خون را بهبود می‌بخشد.

•   استرس و تنش‌های عصبی را تسکین داده و بی‌خوابی را درمان می‌کند.

 از نظر شیمیایی پرتقال را منبع غنی ویتامین ث می‌دانند و جالب آنکه پوست آن در بسیاری مواردحتی مغذی‌تر از پرتقال است‌.درصد گرم پوست پرتقال مواد زیر موجود است :آب —————————— ۷۰ میلی گرم      
پروتیئن ————————- ۱/۵ میلی گرم
مواد چربی ——————– ۰/۲ میلی گرم
مواد نشاسته ای ————  ۲۵ میلی گرم
کلسیم ———————— ۱۶۰ میلی گرم
فسفر ————————– ۲۰ میلی گرم
آهن —————————- ۰/۸ میلی گرم
سدیم ————————- ۳ میلی گرم
پتاسیم ———————— ۲۱۰ میلی گرم
ویتامین  آ ——————— ۴۲۰ واحد
ویتامین ب ۱ —————– ۰/۱۲ میلی گرم
ویتامین ب ۲ —————–۰/۱ میلی گرم
ویتامین ب ۳ —————- ۱ میلی گرم
ویتامین ث ——————- ۱۳۵ میلی گرم

خیلی از ما عادت داریم در برخی غذاهایمان پوست پرتقال یا سایر مرکبات را بریزیم تا طعم غذایمان بهتر شود. سوال، این است که آیا این مواد ارزش غذایی هم دارند؟ آیا علاوه بر طعم‌دهی به غذایمان، فایده دیگری هم برای ما خواهند داشت؟ باید بگویم که پوست تمام مرکبات حاوی برخی ترکیبات به اسم پلی‌فنول‌ها است که برای بسیاری از بیماری‌ها، از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت، چشمی، بیماری‌های مربوط به سالمندی و… مفید هستند…
البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که علم تغذیه همیشه به تعادل و توازن اشاره دارد. پوست مرکبات در کنار پلی‌فنول‌ها حاوی ماده‌ای به نام لیمونن است که در واقع همان بخش زرد مایل به سفیدی است که حین پوست‌ کندن سعی می‌کنیم آنها را هم از میوه جدا کنیم و مصرف بالای آنها ممکن است سبب بروز مشکلاتی در سطح جذب در روده شود. البته با توجه به شناختی که از فرهنگ غذای ایرانی داریم و اینکه اصولا تعداد مصرف این نوع مواد غذایی به انگشتان دست می‌رسد و در هر بار مصرف نیز مقدار کمی از آن مصرف می‌‌شود، خوشبختانه می‌توان گفت که مصرف پوست مرکبات برای مصرف‌کننده‌اش زیانبار نیست.
نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که پوست مرکبات مستعد آلودگی به برخی ریزقارچ‌های خانواده پنیسلیوم هستند. اگر قصد خشک کردن پوست مرکبات را دارید، باید دمای محیط تا حدی بالا و رطوبت بسیار پایین باشد. اگر پوست مرکبات را به صورت خشک خریداری کردید، توصیه می‌کنم که آنها را در آشپزخانه نگه ندارید؛ زیرا رطوبت محیط آشپزخانه بالاست و نگهداری طولانی‌مدت شانس آلودگی‌ قارچی آنها را افزایش می‌دهد. بنابراین، بهتر است پوست مرکبات را به شکل تازه تهیه و بلافاصله مصرف کنید یا در محیطی بگذارید که مطمئن هستید رطوبت آن واقعا پایین است. اگر قصد تهیه مربای پوست مرکبات را نیز دارید بهتر است برای پخت آن از پوست پرتقال تازه استفاده کنید زیرا در محیط مربا که قند بالایی دارد و رطوبت پایین است احتمال آلودگی قارچی کم می‌شود.

منبع: تالار گفتگوی تخصصی

این نوشته در نوشیدنی ها ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *