مرغ ترش روش مازندرانی

این خوراک در منطقه شمال به روش های متفاوتی درست میشود. این دستور به روش مازندرانی است و روش گیلانی را فردا برای دوستان پست می کنم.

مواد لازم: ۱ عدد مرغ، ۱ عدد پیاز درشت، ۵ حبه سیر، ۲ کیلو سبزیجات (جعفری، گشنیز، تره، شنبلیله)، نیم کیلو نعنا، اوجی، و سرسم و سبزی بومی انارژه در صورت تمایل (عزیزانی که دسترسی به سبزیهای محلی شمالی ندارند،تنها از نعنا استفاده کنند)، ۲۵۰ گرم گردوی چرخ شده، ۲ قاشق رب آب نارنج ( برای این روش ۵ لیتر آب نارنج را به مدت طولانی می جوشانند،که تنها یک لیتر از آن باقی می ماند. ) یا می توانید ۱ پیمانه تمبر هندی را بخیسانید و از صافی عبور دهید. رب انار جایگزین مناسبی نیست چون این غذا باید حتماً ترش باشد، نه ملس. در صورت نیاز آب نارنج تازه یا آب لیمو را می توانید استفاده کنید)، روغن، نمک، فلفل، ادویه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:
پیاز و سیر را خرد و کمی سرخ می کنیم، سبزیجات را در چرخ گوشت چرخ کرده، کمی با پیاز تفت می دهیم، گردو چرخ شده را هم اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، نمک و ادویه جات را اضافه کرده، مرغ سرخ شده را در آن قرار می دهیم و ۳ لیوان آب اضافه می کنیم تا برای ۲ساعت بجوشد،ومرغ بپزد. رب آب نارنج یا تمبر هندی را اضافه می کنیم تا برای ۱ ساعت دیگر روی حرارت کم بماند و خورش جا بیفتد. غلظت این خورش همانند فسنجان باید باشد.

نکته: عزیزانی که به سبزیجات تازه دسترسی ندارند ۱پیمانه سبزی خشک مخصوص قورمه سبزی را با ۱پیمانه مخلوط جعفری، گشنیز، و نعنا خشک کمی در پیاز و سیر سرخ شده تفت داده و سپس پودر گردو را اضافه کرده و با یک و نیم لیتر آب سرد آن را در مخلوط کن به صورت پوره در آورند و به مرغ اضافه کنند.در ضمن تخم مرغ  را در آخر که خورشت تقریبا جا افتاده است در کاسه ای  می شکنیم بعد با چنگال مخلوط کرده و چند قطره آب سرد هم در تخم مرغ می ریزیم که بافتهایش از هم جدا شود بعد تخم مرغ زده شده را در خورشت طوری می ریزیم که در یک جا جمع نشود. بعد درش را گذاشته  دیگر هم نمی زنیم تا خودش را بگیرد . خورشت آماده است.نوش جان

آشپزهای غیر حرفه ای

این نوشته در غذاهای سنتی و محلی ایران ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

4 Responses to مرغ ترش روش مازندرانی

  1. آرش می‌گوید:

    سلام. تخم مرغ را گذاشتیم روی میز تا نحوه تهیه غذا را یاد بگیرد……….

    • مهاسا می‌گوید:

      تخم مرغ کجای کار بود ما ندیدیم آقای محترم؟ ؟ !

      • adineh می‌گوید:

        با عرض درود و سپاس از یاد آوریتان در ضمن من خانم هستم نه آقا

        در ضمن تخم مرغ را در آخر که خورشت تقریبا جا افتاده است در کاسه ای می شکنیم بعد با چنگال مخلوط کرده و چند قطره آب سرد هم در تخم مرغ می ریزیم که بافتهایش از هم جدا شود بعد تخم مرغ زده شده را در خورشت طوری می ریزیم که در یک جا جمع نشود. بعد درش را گذاشته دیگر هم نمی زنیم تا خودش را بگیرد . خورشت آماده است.نوش جان

  2. adineh می‌گوید:

    با درود و سپاس از یادآوریتان
    در ضمن تخم مرغ را در آخر که خورشت تقریبا جا افتاده است در کاسه ای می شکنیم بعد با چنگال مخلوط کرده و چند قطره آب سرد هم در تخم مرغ می ریزیم که بافتهایش از هم جدا شود بعد تخم مرغ زده شده را در خورشت طوری می ریزیم که در یک جا جمع نشود. بعد درش را گذاشته دیگر هم نمی زنیم تا خودش را بگیرد . خورشت آماده است.نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *