نرگسی (گل در چمن):

در لغت نامه دهخدا اینچنین گفته شدهگل در چمن . [ گ ُ دَ چ َ م َ ] (اِ مرکب ) اسفناج سرخ کرده به روغن که بر روی آن تخم مرغ شکنند. بورانی اسفناج که بر آن تخم مرغ شکنند. طعامی از اسفناج سرخ کرده که بر آن تخم مرغ شکنند. آنرا نرگسی هم گویند. (یادداشت بخط مؤلف ).نرگسی ( ویکی پدیا ) این خوراک را این چنین معنا می کند…نرگسی غذایی ایرانی است که با تخم مرغ درست می‌شود و به دلیل شباهت رنگ‌هایش (زرد و سفید و گاه سبز) به گل نرگس این نام را گرفته است[۱].
طرز تهیه: برای ۳ تا ۴ نفر

اسفناج : یک تا یک ونیم کیلو

پیاز : ۱ عدد متوسط

سیر :۲ تا ۳ حبه

که یا روغن مایه به میزان لازم

نمک

نمک، فلفل  وزردچوبه به میزان لازم اگر دوست داشتید دارچین هم  بریزند.

طرز تهیه:

اسفناج را شسته وخرد می کنیم و در قابلمه ای ریخته می گذاریم تا با آب خودش  با حرارت ملایم بپزد. و آبش به خوردش برود.( ۱۵ تا ۲۰ دقیقه مواظب باشید ته نگیرد )گاهی هم بزنید. پیاز را نگینی خرد کرده  با کره کمی تفت می دهیم و تا نرم شود ولی طلایی نشود سیر را هم به آن اضافه کرده کمی تفت می دهیم ونمک ، فلفل زردچوبه را هم با پیاز و سیر  را رنده کرده یا خرد د کنیدتفت داده شده به اسفناج اضافه می کنیم  با کمی کره  تفت می دهیم. تا مخلوط شوند. سپس تخم مرعها را در ظرفی جدا گانه می شکنیم ودرسته دراسفناج یک گوشه یا وسط ظرف می ریزیم تا درسته بماند وپخته شود می  توان به تعداد نفرات تخم مرغ یکی یکی به نرگسی اضافه کرده  واین مخلوط را با حرارت می گذاریم تا بپزد. وتخم مرغ ها بسته شوند.می توانیم  به آن آبغوره یا آبلیمو هم اضافه کنیم . ( می توان رویه ی ماست که چرت است را هم برای تفت دادن اسفناج پس از اینکه آبش   خوردش رفت به آن جای کره یا روغن اضافه می کنیم  وحتی سرشیر ر هم می توان شیر  و  بجای روغن  در اسفناج بریزیم وهم بزنیم . به امتحانش می ارزد . بسیار خوش خوراک می شود. می توانیم درویه ی ماست یا سر شیر را جمع کرده در فریزیر نگه داریم  وهر با ر یک تا  ۲ قاشق در این غذا بریزیم . وحتی می توانیم  همه ی مواد را با هم در  قابلمه ریخته بپزیم  و وقتی  پخت و آبش تمام شد با کره یا … کمی تفت بدهیم . بعد تخم مرغ ها را اضافه کنیم .  موقع کشیدن مواظب باشید که به هم نخورد. ویا در ظرفی درست کنید که با همون ظرف  سرو کنید.نوش جان

این نوشته در تجربه, غذاهای سنتی و محلی ایران ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *