کباب ترش گیلان

مواد لازم کته گیلانی:
برنج- سه پیمانه
نمک – به میزان لازم
میزان آب بستگی دارد به نوع برنج که تازه باشد یا چند ساله. تازه باشد آب کمتر می ریزیم( معمولا یک بند انگشت یا کمی بیشتر بسته به نوع برنج و تازگی آن داردآب بریزید.

روش پخت:
کته غذای مورد علاقه ی مردم گیلان است.
برنج را پاک کنید و با دو تا سه پیمانه آب بشویید. (اگر برنج دودی بود نباید زیاد شسته شود چون عطر دود آن با شستن زیاد از بین می رود.)
برنج دو ساله را شسته و با شش پیمانه آب  یا کمی  بیشترو نمک بگذارید دو تا سه ساعت خیس بخورد. سپس به روی حرارت قرار دهید. حرارت تند تا زود به جوش آید.
بعد از اینکه آب برنج تمام حرارت را ملایم و کم کنید و به روی در قابلمه ی برنج دم کنی بگذارید. حدود نیم ساعت دیگر کته شما آماده است.

مواد لازم کباب ترش برای چهارنفر:
گوشت راسته گوساله- ۵۰۰گرم
گردو آسیاب شده- ۱۰۰گرم
رب انار ترش- دو قاشق سوپخوری
سیر تازه- دو حبه
پیاز متوسط- یک عدد
نمک و فلفل- به میزان لازم
گوجه فرنگی- به میزان لازم
روغن زیتون- یک دوم پیمانه
سبزی معطر محلی ساطوری شده- سه قاشق سوپخوری
در صورتی که سبزی محلی موجود نبود در تهران می توانید از برگهای گشنیز، ترخون، مرزه استفاده کنید.( متوانید از گشنیز ونعناع  فقط استفاده کنید ولی گشنیز بیشتر از نعناع باشد).

روش پخت:
گوشت را به اندازه یکسان خرد کنید تا هنگام کباب کردن همگی با هم مغز پخت شوند. پیاز رنده شده، سبزی معطر ساطوری شده و گردوی سائیده شده و رب انار و سیر را به گوشت خرد شده اضافه کنید.
فلفل سیاه را نیز افزوده و کاملا مواد را با هم مخلوط کنید در این زمان روغن زیتون را اضافه کنید.
حدود ۵/۱ تا ۲ ساعت گوشت را در یخچال بگذارید. نکته مهم اینکه زمانی که خواستید کباب را سی
خ بزنید، گوشت¬ها را به صورت فاصله دار در سیخ جای دهید تا همه قسمت ها یکسان بپزد و با حفظ فاصله حدود ۵ تا ۶ سانتی متری از حرارت کباب پز قرار دهید. چون ممکن است در غیر اینصورت سسی که روی سطح گوشت ها را پوشانده، سریع بسوزد و مغز کباب خام می ماند، این کباب باید با حرارت ملایم و حفظ فاصله از حرارت آتش به آرامی مغز پخت شود.
و با نمکدان  روی سیخ ها نمک بپاشید تا گوشت ترد و لطیف بماند
.بعضی ها کیوی رنده شده  چند دقیقه قبل از به سیخ کشیدن به آن می زنند تا نرم شود ولی یادتان باشد اگر کباب با کیوی زیاد بماند کبابها له شده و از سیخ می ریزد.نوش جان

سر آشپز

این نوشته در غذاهای سنتی و محلی ایران, کباب ها ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *