نان دیگی شمالی

این نان یکی از نان های سنتی شمالی ست و دستپخت مادربزرگ هاست و عطر و طعم آن تو خونه های قدیمی هیچوقت فراموش نمیشه. واقعاً جاتون خالی
مواد لازم: آرد حدوداً ۱ کیلو، شیر ۱ پیمانه، کره ۱۵۰ گرم، تخم مرغ ۲ عدد، شکر ۴ قاشق غذاخوری، بیکین پودر ۱ قاشق مرباخوری، کمی نمک، خمیر ترش ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه: خمیر ترش را با یک قاشق مرباخوری شکر و نصف استکان آب ولرم، برای ۱۰ دقیقه بدون حرکت دادن در جای گرم قرار می دهیم تا پف کند. شیر، کره و شکر را روی حرارت ملایم قرار داده تا فقط کره آب شود – نباید زیاد داغ شود، میگذاریم تا کمی ولرم شود. تخم مرغ ها را با چنگال زده و به آن اضافه می کنیم. در کاسه بزرگی مخلوط شیر، کره و تخم مرغ را به همراه خمیر ترش می ریزیم و آرد را به همراه نمک و بیکین پودر اضافه کرده تا خمیر نرم و چسبنده ای به دست آید. این خمیر نباید زیاد خشک شود، بنابراین آرد اضافه نپاشید. اطراف قابلمه را چرب کرده، خمیر را در آن قرار می دهیم و روی آن را با حوله پوشانده در جای نسبتاً گرمی برای ۲ ساعت قرار می دهیم تا پف کند. سپس به وسیله برس یک عدد تخم مرغ زده شده را روی نان به آرامی می زنیم و کنجد می پاشیم. داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۴۵ دقیقه آن را آماده می کنیم.
،فر از سالهای خیلی زیادی در ایران وجود داره که کار را راحت کرده.در روش سنتی هم فر دستی ، که شبیه یک جعبه فلزی هست و روی اجاق قرار می گیره وهنوز هم در بعضی مواقع بخاطر با کیفیتر شدن شیرینی و یا در دسترس نبودن فر استفاده می شه.در روشی دیگر نان را داخل قابلمه روی چراغهای خوراک پزی که سوخت آن نفت بود قرار میدادند و روی آن را با سینی فلزی که زغال سرخ وآتشین ریخته بودند .آماده می کردند.این روش برای درست کردن ماهی شکم پر عالیست

منبع:شمالیها

این نوشته در شیرینی ها ،پنکیک ها، نان ها، پیراشکی، سمبوسه ، ناگت و فلافل و شکم پر ها, غذاهای سنتی و محلی ایران ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *