کوفته با سس ماست

مواد لازم :

گوشت گوساله  ( مخلوط گوساله و گوسفند )چرخ کرده بدون چربی  :  نیم کیلو
تخم مرغ :  ۱ عدد
شیر : ۳/۱ فنجان ( به اندازه ای که نان ها در آن خیس بخورد)
نان سفید خرد شده : ۱ فنجان( از خمیر وسط نان ساندویچی هم می توان استفاده کرد یا پودر سوخاری ۲ قاشق)
پیاز رنده شده   ریز : ۳ قاشق سوپ خوری
جعفری خرد شده  تازه  : ۳ قاشق سوپ خوری( نعناع خشک یا هردو)
نمک-فلفل-ادویه : به مقدار لازم (  اگر از سماق هم   استفاده کنید  طعم کباب را بیشتر بخود می گیرد)
ماست چکیده : ۱  کیلو( به اندازه لازم)
زعفران :  دم کرده ۱ قاشق مربا خوری
زرده تخم مرغ : ۲ تا ۳ عدد (می توان بخاطر رژیم از تعداد کمتری زرده استفاده کرد)
طرز تهیه:
نان سفید را در شیر بخیسانید و آن را با گوشت،تخم مرغ،پیاز،جعفری،نمک،فلفل ،زردچوبه، سماق وادویه مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا خمیر گوشت چسبندگی پیدا کند.سپس آن را به اندازه نارنگی در دست گلوله کرده در کمی کره سرخ کنید.در ظرف دیگری ۲/۱ فنجان پیاز تفت داده را با ۲ فنجان آب بگذارید بجوشد و کوفته ها را در آب در حال جوش بریزید تا بپزد(نیم ساعت)ماست چکیده،زعفران و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم گرم کنید.سپس آنها را در ظرف پیرکس بکشید و کوفته های داغ را از ظرف خارج کرده و درون پیرکس ریخته و آن را سرو کنید.

نکته: می توانید این کباب را به سیخ هم  بکشید اندازه یک گلوله کوچک از مواد را بر داشته و دور سیخ  بچسبانید و فرمش  دهید (سیخ های کوچک چوبی که کمی در آب خیس خرده باشد بهتر است) .  و دوسرگوشت  را سفت  کنید بعد در تابه  با کمی روغن سرخ کنید با در بسته،  تا با حرارت ملایم بپزد و سرخ شود.  هردو طرفش که سرخ شد آماده است. این بدون سس است.  روش دوم اینکه در تفلون یا ته یک قالب را کاغذ آلومینیم گذاشته وکمی چرب می کنید تا نچسبد و  در فر۱۸۰ درجه سانتیگراد که  از قبل گرم شده مدت نیم  ساعت  بگذارید تا بپزد و سرخ شود. این کباب را با برنج و هم با نان می توان سرو کرد به همراه گوجه سرخ کرده در کنارش. نوش جان.

منبع:سفره سلامتی و تجربه

 

این نوشته در کوفته ها ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *