فواید گل گاو زبان

 گیاهشناسی

گاوزبان گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع ساقه آن تا ۶۰ سانتیمتر می‌رسد ساقه آن شیاردار و خاردار می‌باشد. برگ‌های این گیاه ساده و پوشیده از تارهای خشن است. گلهای آن به رنگ آبی، سفید و بنفش می‌باشد

گل‌گاوزبان گیاهی است خودرو که اغلب در دامنه کوه‌های البرز می‌روید و در حال حاضر نیز به شکل صنعتی کشت می‌شود. این گیاه دارای گونه‌های زیادی است و به دلیل خواص دارویی فراوان و گل‌های زیبا، بسیاری از خانواده‌ها آن را در باغچه‌هایشان می‌کارند. برگ‌ها و گل‌ها بخش‌های مصرفی این گیاه را تشکیل می‌دهند.
خواص درمانی گل گاو زبان
بر اساس کتاب قانون بوعلی سینا:(قانون در طب انتشارات صداوسیما صفحه ۲۰۲) مزاج:گرمیش نزدیک به اعتدال است و کمی به سوی گرمی گرایش دارد، در آخر اول رطوبتی دارد. خوزی گفته‌است در آخر دوم سرد و تر است و این نظریه از راستی دور است
تصفیه‌کننده خون
گل‌گاوزبان علاوه بر خواص درمانی فوق تصفیه‌کننده‌خون، ضداسپاسم، محرک غدد آدرنال، مقوی قلب و عروق، نرم‌کننده مجاری تنفسی، خلط‌آور، شیرافزا و مسهل بوده، ولی به دلیل دارا بودن آلکوالویید برای زنان باردار و کودکان مضر است.
 گل گاو زبان و برگ‌های آن تصفیه کننده خون است.
 آرام کننده اعصاب است.
 عرق آور است.
 ادرار آور است.
کلیه‌ها را تقویت می‌کند.
 سرماخوردگی را برطرف می‌کند.
 برای از بین بردن سرفه از دم کرده گل گاو زبان استفاده کنید.
 در درمان برونشیت موثر است.
 بی اختیاری دفع ادرار را درمان می‌کند.
 التهاب و ورم کلیه را درمان می‌کند.
 در درمان بیماری سرخک و مخملک مفید است.
 ضماد برگ‌های گاو زبان برای رفع ورم موثر است.
برگهای گاوز بان را بپزید و مانند اسفناج از آن استفاده کنید.
 برگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدر زیادی ویتامین C می‌باشد و در بعضی از کشورها آنرا داخل سالاد می‌ریزند.
  این گیاه درمان خوبی برای فلاش بک زدن‌های متوالی در زندگیست
منابع
کدبانو: من شنیده و خوانده ام که گل گاوزبان طبع گرم دارد بنا بر این برای کسانیکه فشار خون بالا دارند بهتر است  با یک پر یا یک چهارم لیمو امانی یا  کمی چای ترش که  چای مکه هم در ایران معروف است   و هم  پایین اورنده فشار خون  دم شود بسیار خوش طعمش کرده و مزه شربت البالو می گیرد البته من خودم هردورا می ریزم کمی  هم سنبل الطیب ( علف گربه ) که اینهم برای طبش قلب مفید  است. برای یک فنجان  –   پس از مصرف یکماه  ۲ هفته تا ۱۰ روز بهتر است  ادامه ندهید بعد دوباره شروع نمایید .تجربه
این نوشته در خواص خوراکی ها و دانه ها،خشکبار، روغن ها، گیاهان و میوه ها, دانستنی ها و ویتامین ها ،داروها ،سلامت وپوست،ماسک ها، خواص مواد غذایی، گیاهان دارویی ،مرکبات , زیبایی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *