تیروئید می تواند فشار خون را افزایش دهد؟

مشکلات تیروئیدی می تواند روی عملکرد قلب و کلسترول خون تاثیر بگذارد و انها را بالا و پایین کند
تیروئید یک غده در زیر گلو است که هورمونی را به اندازه طبیعی ترشح می کند اما اگر برای فردی این غده دچار مشکل شود کمتر یا بیشتر هورمون ترشح می کند. یکی از مشکلاتی که تیروئید می تواند در بدن انسان ایجاد کند افزایش فشار خون است که اگر با پرشین وی همراه باشید دلیل آن را با هم بررسی می کنیم.
افزایش فشار خون
ثریا شهرزاد متخصص فلوشیپ الکتروفیزیولوژی قلب در حاشیه ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین و همایش مشترک قلب، غدد و اعصاب که صبح امروز در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، اظهار داشت:‌ بیماری‌های تیروئیدی و قلبی در بسیاری از موارد پاسخ‌های مشترکی دارند و اختلالات عملکرد غدد تیروئید در بسیاری از مواقع نمود بالینی ندارد اما اثرات قلبی متعددی بر جای می‌گذارد که توصیه متخصصان قلب و عروق و متخصصین غدد مشارکت پزشکان و تعامل پزشکان در تجویز داروهاست.
تیروئید روی فشار خون،‌ کلسترول و بسیاری از مواد تأثیرگذار است و این موارد روی تصلب شرائین، عروق کرونری و نارسایی قلبی خود را نشان می‌دهد و در بسیاری از مواقع به خاطر مشکلات تیروئیدی ریتم قلب هم تغییر پیدا می‌کند و پزشکان در تجویز دارو باید نقش غدد و بیماری‌های قلبی را در نظر داشته باشند.
پزشکان نیز در مواجهه با بیماران کاردیووسکولار به وضعیت تیروئید نیز توجه نمایند، با توجه به اینکه بیماری های تیروئید به دلیل جغرافیای ایران در کشورمان شایع است، لازم است پزشکان به این بیماری بیشتر توجه نمایند.
فرمول‌های تیروئیدی در اختلالات قلبی نقش مهم دارد و مردم باید بدانند بیمار‌ی‌های تیروئیدی با افزایش سن در شکل کم‌کاری تیروئید خود را نشان می‌دهد و مردم باید با غربالگری فشار خون، تست عملکرد تیروئید و معاینات دوره‌ای نسبت به عملکرد طبیعی تیروئید مراقبت‌‌های دوره‌ای خود را داشته باشند تا از عوارض این بیماری مصون بمانند.
دلیل افزایش فشار خون
تیروئید می تواند موجب افزایش فشار خون و یا در کلسترول خون تاثیر گذار باشد.
برخی مواقع شنیده می‌شود که شیوع آریتمی قلبی در جامعه بالاست اما باید بگوییم آریتمی قلبی وابسته به سن است و از آنجایی که شاهد شیوع سالمندی در کشور هستیم اخبار آریتمی قلبی و شیوع آن شنیده می‌شود.
طبق شعار سازمان بهداشت جهانی فشار خون بیماری و قاتل خاموش است و بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های غدد با فشار خون، اختلالات خواب که منجر به چاقی می‌شود و بی‌تحرکی در ارتباط است که این عوامل خود زمینه‌ساز آریتمی قلبی مردم جامعه می‌شود و باید با اصلاح سبک زندگی در صدد کاهش این بیماری‌ها و تقویت سلامت جامعه باشیم.
بد نیست بدانید علل پر کاری تیروئید چیست؟
افزایش فشار خون
دلیل پرکاری تیروئید
علل متفاوتی برای پر کاری تیروئید وجود دارد اما علائم و نشانه های آن مشابه است. به علت افزایش سوخت و ساز بدن بیماران احساس گرمای بیشتری می کنند و اغلب با وجود مصرف غذای زیاد کاهش وزن دارند.
بعضی از بیماران دچار افزایش وزن می‌شوند که علت آن افزایش بیش از حد اشتها است.
بیماران احساس خستگی می‌کنند و دچار اختلال خواب م‌شوند. لرزش دستها، نامنظم شدن و تند شدن ضربان قلب نیز ایجاد می‌شود. بیماران ممکن است زود رنج و به آسانی آشفته شوند. ۱٫ نسج تیروئید ممکن است فعالیت بیش از حد داشته باشد و تولید هورمون زیاد شود که به این شکل بیمار گریوز یا گواتر سمی منتشر گویند.
۲٫ یک یا چند توده در تیروئید افزایش فعالیت پیدا می‌کنند . اگر توده یک عدد باشد گره سمی خودکار نامیده می‌شود. چندین توده گواتر سمی چند گره‌ای نامیده می‌شود.
۳٫ غده تیروئید ممکن است دچار التهاب شود که تیروئیدیت نامیده می شود و باعث آزاد شدن هورمون تیروئید ذخیره در تیروئید و پر کاری تیروئید شود که برای چند هفته تا چند ماه طول می کشد.
۴٫ مصرف بیش از حد هورمون تیروئید موجب علائم پر کاری تیروئید می‌شود.
۵٫ بعضی داروها مانند آمبودارون و محلول لوگول حاوی مقدار زیاد ید هستند که تیروئید جهت تولید هورمون از آن استفاده می‌کند. مصرف این دارو ها در بعضی از افراد با ایجاد پر کاری همراه است.
محمد نمازی- اطلاعات پزشکی و سلامتی

این نوشته در دانستنی ها و ویتامین ها ،داروها ،سلامت وپوست،ماسک ها، خواص مواد غذایی، گیاهان دارویی ،مرکبات , زیبایی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *