روش پختن برنج سیاه

خواص برنج سیاه برای مو

در چین از مخمر آب برنج سیاه برای شستن موها استفاده می کنند زیرا آب برنج سیاه خاصیت ضد اکسیدانی است که به تغذیه و سلامت پوست سر و موها کمک کرده و موها را براق و صاف می کند.

برنج سیاه حاوی بیوتین، ویتامین B و دیگر پروتئین های ضروری برای رشد موها نیز می باشد که از مو در برابر باد و پرتوهای خورشید محافظت می کند.

برای تهیه شامپو خانگی برنج سفید کافیست مقداری آب برنج سیاه را با ژل آلوئه ورا ترکیب کنید، این شامپو به حفظ سلامت موها در برابر آسیب های مختلف کمک می کند.

روش پختن برنج سیاه

نکته ۱: مدت زمان پخت برنج سیاه بیشتر از برنج سفید است اما از آن جا که پخت بیش از حد ممکن است باعث از دست رفتن برخی مواد مغذی آن شود بهتر است یک شب قبل از پخت آن را در آب خیس کنید، در این صورت مدت زمان پخت کمتری نیاز داشته و مغذی تر خواهد بود.

نکته ۲: توجه داشته باشید به اندازه ۲ برابر برنج خام استفاده شده، برنج سیاه پخته به دست می آید و به ازای هر فنجان برنج سیاه لازم است ۲ فنجان آب برای پخت و پز استفاده کنید.

نکته ۳: هرچه دانه های برنج سیاه تیره تر باشد برنج کیفیت بهتری خواهد داشت.

ابتدا برنج را  ۲ یا ۳ بار با آب سرد بشویید تا کاملا تمیز شود و بگذارید یک شب در آب بماند.

سپس برنج را به همراه آب کافی داخل قابلمه ریخته و روی شعله زیاد بگذارید تا به جوش بیاید، سپس شعله را کم کرده، درب قابلمه را بگذارید به طوری که هوا بتواند از آن خارج شود.

بعد از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه که آب برنج به طور کامل تبخیر شد شعله را خاموش کرده و بگذارید برنج به همان حالت تا ۱۵ دقیقه بماند.

برنج سیاه بعد از پخت به رنگ بنفش تیره می شود و ممکن است باعث لکه دار شدن ظروف شود.

نگهداری و طرز استفاده از برنج سیاه

از برنج سیاه می توان داخل سالاد یا برای تهیه دسر، کیک، نان، فرنی و نودل برنج سیاه استفاده کرد.

برنج سیاه خام را به مدت ۳ ماه می توان در ظروف دربسته و در دمای اتاق نگهداری کرد.

برنج سیاه پخته به دلیل رشد و نمو باکتری ها، خیلی زود فاسد شده و می تواند باعث مسمومیت غذایی شود بنابراین سعی کنید همان روز آن را مصرف کنید.

در صورت تمایل به نگهداری برنج پخته می توانید بعد از سرد شدن، آن را داخل ظروف دربسته به مدت حداکثر ۲ روز در یخچال نگهداری کنید و از بیش از یک بار گرم کردن آن خودداری کنید.

تفاوت برنج سیاه با برنج سفید و قهوه ای

برنج سیاه نیز مانند برنج قهوه ای سبوس دارد بنابراین هر دو برنج قهوه ای و سیاه از نظر مقادیر فیبر و برخی ترکیبات دیگر نسبت به برنج سفید مغذی تر هستند اگرچه برنج سیاه نسبت به برنج قهوه ای ارزش غذایی بیشتری دارد.

بسیاری از خواص برنج سیاه و رنگ آن به دلیل حضور ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام آنوسیانین ها است که در انگور بنفش و زغال اخته هم وجود دارد، برنج سفید و قهوه ای فاقد این ماده مغذی می باشند.

برنج سیاه کالری کمتری نسبت به برنج سفید و قهوه ای دارد.

برخی افراد گمان می کنند برنج سیاه همان برنج وحشی است اما این دو با هم تفاوت دارند.

ارزش غذایی برنج سیاه

مواد مغذی موجود در ۱ فنجان برنج سیاه پخته به صورت زیر است:

کالری: ۱۶۰
چربی: ۲ گرم
کربوهیدرات: ۳۴ گرم
فیبر: ۳ گرم
پروتئین: ۵ گرم

عوارض جانبی و مضرات برنج سیاه

تاکنون عوارض و مضراتی خاصی برای برنج سیاه اعلام نشده است.

پرشین استار : منبع: healthbenefitstimes – organicfacts – stylecraze – wikihow

 

این نوشته در چلو ُ پلو ،کته ، ته دیگ هاو ته چین ها ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *