انواع غذاهای شیرازی

قورمه به

مواد لازم

•    ۴۰۰ گرم گوشت راسته چربی‌دار
•    یک عدد پیاز متوسط
•    یک پیمانه لپه
•    آبلیمو
•    شکر
•    زعفران
•    نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
•    نیم کیلوگرم به

برنج را با مقداری نمک چند ساعت قبل خیس می کنیم، کلم ها را پوست کنده و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زرد چوبه سرخ می کنیم و در حین سرخ شدن دو قاشق آبلیمو به آن اضافه می کنیم. سبزی را پس از اینکه تمیز کردیم شسته و خوب خرد می کنیم برنج را با نصف قاشق مربا خوری زرد چوبه می جوشانیم،آبکش می کنیم، سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط می کنیم و در قابلمه می ریزیم و دم می کنیم. طرز تهیه کوفته ریزه: پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده می کنیم. آرد نخودچی، نمک،فلفل و زرد چوبه را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم.و آنها را به صورت کوفته ریزه در می آوریم و سرخ می کنیم.. پیاز را هم خرد و سرخ می کنیم. کوفته ها را وسط پلو می گذاریم تا همراه پلو دم بکشد.وقتی پلو دم کشید آن را در دیس می کشیم و با پیاز سرخ شده تزیین می کنیم.

طرز تهیه

۱٫    گوشت را به صورت تکه های کوچک خرد کنید. سپس آن را با پیاز، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمه روی حرارت ملایم تفت دهید.

۲٫    دو پیمانه آب و لپه را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن، حرارت را کم کنید تا گوشت و لپه پخته شوند.

۳٫    در این مرحله، به را خرد کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. در مراحل پایانی پخت، آب‌لیمو، شکر و زعفران را اضافه کنید و بگذارید قورمه قوام بیاید.


یخنی نخود شیراز

مواد لازم

•    نیم کیلوگرم گوشت
•    دو پیمانه نخود
•    ۲ عدد سیب زمینی متوسط
•    یک عدد پیاز
•    نمک و زردچوبه

برنج را با مقداری نمک چند ساعت قبل خیس می کنیم، کلم ها را پوست کنده و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زرد چوبه سرخ می کنیم و در حین سرخ شدن دو قاشق آبلیمو به آن اضافه می کنیم. سبزی را پس از اینکه تمیز کردیم شسته و خوب خرد می کنیم برنج را با نصف قاشق مربا خوری زرد چوبه می جوشانیم،آبکش می کنیم، سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط می کنیم و در قابلمه می ریزیم و دم می کنیم. طرز تهیه کوفته ریزه: پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده می کنیم. آرد نخودچی، نمک،فلفل و زرد چوبه را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم.و آنها را به صورت کوفته ریزه در می آوریم و سرخ می کنیم.. پیاز را هم خرد و سرخ می کنیم. کوفته ها را وسط پلو می گذاریم تا همراه پلو دم بکشد.وقتی پلو دم کشید آن را در دیس می کشیم و با پیاز سرخ شده تزیین می کنیم.

طرز تهیه

۱٫    پیازها را خرد کنید و در یک قابلمه متوسط روی حرارت ملایم ۵ دقیقه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و دو دقیقه تفت دهید. در آخر، نمک و زردچوبه را اضافه کنید و روی آنها آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شوند.

۲٫    سپس سیب‌زمینی‌ها را بشویید و داخل مخلوط گوشت بریزید.

۳٫    پس از پخته شدن سیب‌زمینی‌ها، مواد را آبکش کنید. آب آن را برای ترید کردن نان نگهدارید و بقیه مواد را در غذاساز پوره کنید.


رب پلو

مواد لازم

•    یک کیلوگرم برنج
•    یک پیمانه رب انار
•    یک پیمانه گردو
•    نصف پیمانه کشمش
•    شکر
•    دو عدد پیاز درشت
•    روغن

انواع غذاهای شیرازی (2)

طرز تهیه

۱٫    برنج را از چند ساعت قبل با نمک خیس کنید.

۲٫    پیازها را خلال کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید. کمی که سبک شدند، کشمش و گردو را اضافه کنید و تفت دهید.

۳٫    در یک قابلمه کوچک، رب انار و شکر را با یکدیگر بجوشانید و دو قاشق غذاخوری روغن به آنها اضافه کنید.

۴٫    برنج را به حالت معمولی آبکش کنید. هنگام دم کردن، از مخلوط رب و شکر به برنج ها اضافه کنید و هم بزنید و دم کنید. پس از دم کشیدن، کشمش، گردو و پیاز داغ را وسط برنج بریزید و دوباره در قابلمه را بگذارید تا مراحل پخت برنج تکمیل شود.


دمی شیرازی

مواد لازم

•    ۴ پیمانه برنج
•    ۲۵۰ گرم گوشت بی استخوان
•    ۱ پیمانه عدس
•    ۲۵۰ گرم کلم‌پیچ
•    ۲۵۰ گرم سبزی (تره،جعفری،گشنیز،کمی شنبلیله)
•    روغن مایع
•    ۱ عدد پیاز
•    نمک و زرد چوبه
•    ۳ قاشق غذاخوری کره

برنج را با مقداری نمک چند ساعت قبل خیس می کنیم، کلم ها را پوست کنده و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زرد چوبه سرخ می کنیم و در حین سرخ شدن دو قاشق آبلیمو به آن اضافه می کنیم. سبزی را پس از اینکه تمیز کردیم شسته و خوب خرد می کنیم برنج را با نصف قاشق مربا خوری زرد چوبه می جوشانیم،آبکش می کنیم، سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط می کنیم و در قابلمه می ریزیم و دم می کنیم. طرز تهیه کوفته ریزه: پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده می کنیم. آرد نخودچی، نمک،فلفل و زرد چوبه را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم.و آنها را به صورت کوفته ریزه در می آوریم و سرخ می کنیم.. پیاز را هم خرد و سرخ می کنیم. کوفته ها را وسط پلو می گذاریم تا همراه پلو دم بکشد.وقتی پلو دم کشید آن را در دیس می کشیم و با پیاز سرخ شده تزیین می کنیم.

طرز تهیه

۱٫    برنج را از دو ساعت قبل با نمک و آب خیس کنید.

۲٫    گوشت را درشت خرد کنید. آنها را داخل قابلمه همراه پیاز تفت دهید. کمی زرد چوبه اضافه کنید و با مقداری آب بگذارید بپزد.

۳٫    عدس را جداگانه بپزید. سپس آن را داخل گوشت پخته شده بریزید.

۴٫    در یک تابه متوسط، کلم و سبزی خرد شده را با یکدیگر تفت دهید. سپس آنها را به مخلوط گوشت و عدس اضافه کنید.

۵٫    در این مرحله باید برنج را به مخلوط گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوشت کشیده شود. سپس مخلوط برنج را دم کنید.


بادام سوخته

موادلازم

•    یک کیلوگرم بادام
•    ۷۰۰ گرم آب
•    ۱۰۰ گرم روغن
•    دو کیلوگرم شکر
•    یک پیمانه آب‌لیموترش

برنج را با مقداری نمک چند ساعت قبل خیس می کنیم، کلم ها را پوست کنده و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زرد چوبه سرخ می کنیم و در حین سرخ شدن دو قاشق آبلیمو به آن اضافه می کنیم. سبزی را پس از اینکه تمیز کردیم شسته و خوب خرد می کنیم برنج را با نصف قاشق مربا خوری زرد چوبه می جوشانیم،آبکش می کنیم، سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط می کنیم و در قابلمه می ریزیم و دم می کنیم. طرز تهیه کوفته ریزه: پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده می کنیم. آرد نخودچی، نمک،فلفل و زرد چوبه را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم.و آنها را به صورت کوفته ریزه در می آوریم و سرخ می کنیم.. پیاز را هم خرد و سرخ می کنیم. کوفته ها را وسط پلو می گذاریم تا همراه پلو دم بکشد.وقتی پلو دم کشید آن را در دیس می کشیم و با پیاز سرخ شده تزیین می کنیم.

طرز تهیه

۱٫    آب و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشند.

۲٫    بادام‌ها را درون مخلوط آب و شکر بریزید و آنقدر آن‌ها را حرارت دهید تا شکر دور بادام‌ها را بگیرد و آب کمی در ظرف بماند.

۳٫    ظرف را از روی حرارت بردارید و بادام‌ها را در آبکش بریزید و شکرهای خارج شده را روی حرارت ملایم آب کنید. سپس روغن و آبلیمو اضافه کنید و بادام‌ها را در آن بریزید و خوب با هم تفت دهید.

۴٫    سینی متوسطی را چرب کنید، بادام ها را داخل آن بریزید و کنار بگذارید تا سرد شوند.

۵٫    با پشت قاشق به بادام‌ها ضربه بزنید تا بادام‌ها از هم جدا شوند و سرو کنید.

گرد آورنده : برترینها
این نوشته در غذاهای سنتی و محلی ایران ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *