طرز تهیه ساج کباب تبریز؛ خوشمزه و مجلسی

مواد لازم

  • گوشت گوسفند: ۱ کیلو
  • پیاز: ۳ عدد
  • روغن حیوانی: ۴ قاشق پر
  • نان لواش خشک: ۱ عدد
  • ماست: ۱ لیوان
  • سیر: ۲ و ۳ حبه له شده
  • نمک و فلفل: به اندازه لازم

طرز تهیه ساج کباب تبریز

اول گوشت گوسفند قیمه شده رو با یک عدد پیاز می‌پزیم. نباید زیاد پخته بشه تقریباً نیم ساعت مونده به پخت کامل زیرش رو خاموش می‌کنیم تقریباً ۱ پیمانه هم باید آب داشته باشه.ساج کباب تبریز

بعد پیازها رو نگینی خرد کرده (من خلالی خرد کردم) تو روغن کرمانشاهی یا کره تفتشون میدم و گوشت پخته شده رو هم داخلش ریخته سرخشان می‌کنم نمک و فلفل زده بعد یک عدد نان لواش خشک رو خرد کرده. وقتی گوشتها سرخ شدند از تابه برشون داشته نانها رو داخل روغن مقداری سرخ می‌کنیم بعد داخل ظرف سرو اول نانها رو ریخته بعد روش از آب گوشت می‌ریزیم بعد ماست و سیر درست کرده روی نانها می‌ریزیم (من جدا سر سفره آوردم) بعد گوشتهای سرخ شده رو روی مواد میگذاریم.

منبع:mosbate1

 

 

منتشرشده در غذاهای سنتی و محلی ایران | دیدگاه‌تان را بنویسید:

طرز نگهدار زرشک به مدت طولانی که سیاه نشود

طرز نگهداری زرشک در یخچال و فریزر که سیاه نشود

طرز نگهداری زرشک به مدت طولانی با انواع روش نگهداری زرشک در یخچال و فریزر و اصول اولیه که سیاه نشود را می خوانید

طرز نگهداری زرشک به مدت طولانی

زرشک در دسته میوه ها قرار می گیرد و این میوه یا ماده غذایی بسیار پرخاصیت و دارای اثرات درمانی زیادی می باشد که هم به صورت شاخه ای و تازه در فصل خود به فروش می رسد هم اینکه به صورت خشک شده در خارج از فصل

زرشک در آشپزی ایرانی جایگاه بسیار ویژه ای دارد و ما پلو ایرانی را با زرشک می شناسیم و علاوه بر آن در پخت بسیاری از غذاها، خوراک ها، سوپ ها و… اژ زرشک استفاده می شو

اگر شما هم مصرف زرشک بالایی دارید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید چراکه قصد داریم مفصلا به روش ها نگهداری زرشک خشک و تازه بپردازیم

بهترین طریقه نگهداری زرشک 

بهترین روش نگهداری زرشک که سیاه نشود

روش نگهداری زرشک خشک شده

برای نگهداری زرشک خشک چند روش مختلف وجود دارد که بسته به شرایط هر نگهدارنده می تواند یکی از آنها را به کار برد

۱- نگهداری زرشک خشک در آشپزخانه

اگر حجم زیادی زرشک خشک در اختیار دارید که نمی توانید آن را به روش بهتری نگهداری کنید تنها راه حل نگهداری آن به روش درست در محیط خانه یا آشپزخانه است

در این روش پیشنهاد می کنیم که زرشک را پیش از مصرف نشویید و از خیس کردن زرشک خودداری کنید چراکه رطوبت باعث کرم زدن و کپک زدن زرشک خواهد شد

اطمینان حاصل کنید که زرشک ها کاملا خشک هستند سپس آن را درون یک کیسه نخی خشک و تمیز بریزید و ترجیحا درون ظرف پلاستیکی درب دار قرار داده و در جایی خشک و خنک و به دور از تابش آفتاب نگهداری کنید

هر چند وقت یکبار زرشک ها را هوا دهید تا کرم نزنند و از قرار دادن مواد دیگر مانند حبوبات در ظرف زرشک خودداری کنید و در ضمن پیشنهاد ظرف پلاستیکی به این دلیل است که این ظروف گرما را کمتر انتقال می دهند و عرق نمی کنند

۲- نگهداری زرشک خشک در یخچال

در یک روش بهتر برای نگهداری بلند مدت زرشک خشک و جلوگیری از کرم زدن آن پیشنهاد می کنیم که زرشک را در یخچال نگهداری کنید در این روش اگر زرشک ها کثیف و غبار گرفته هستند ابتدا آن ها را شسته و روی یک پارچه نخی پخش کنید تا کاملا خشک شوند.

اکنون بهترین کار این است که زرشک های خشک شده را درون ظروف درب دار که از عدم نفوذ هوا و رطوبت به درون آن مطمئن هستید ریخته و در کشو یخچال قرار دهید

همچنین می توانید زرشک را درون یک کیسه نخی ریخته و سپس داخل یک کیسه پلاستیکی گذاشته و پس از بستن در آن درون یخچال قرار دهید

۳– نگهداری زرشک خشک در فریزر

تکنیک دیگری که در نگهداری دراز مدت زرشک خشک به شما کمک خواهد کرد فریزر کردن زرشک است که ابتدا باید زرشک را بشویید و اجازه دهید به صورت کامل خشک شود

اکنون زرشک های خشک شده را می توانید درون زیپ کیپ یا ظروف پلاستیکی درب دار ریخته و فریز کنید و می توانید جهت اطمینان بیشتر ابتدا داخل کیسه نخی ریخته و سپس فریز کنید

شرایط نگهداری زرشک در مغازه چیست

طرز نگهداری زرشک تازه

اگر زرشک اناری یا همان زرشک تازه و آبدار خریداری کرده اید و قصد خشک کردن آن را ندارید به دو شکل می توانید آن را نگهداری کنید

۱- نگهداری زرشک تازه در یخچال

ابتدا زرشک ها را با دقت کامل از شاخه جدا کنید اما توجه کنید که زرشک ها را فشار ندهید و لکه نکنید پس این کار را ترجیحا با یک قیچی کوچک انجام دهید

سپس زرشک ها را شسته و روی یک پارچه تمیز پخش کنید تا خشک شوند و اکنون بهترین روش این است که بدون فشرده کردن زرشک ها آن ها را در یک ظرف پلاستیکی درب دار ریخته، روی زرشک ها را یک پارچه خشک کشیده، در ظرف را بسته و درون یخچال قرار دهید

۲- طرز نگهداری زرشک تازه در فریزر

برای فریز کردن زرشک تازه پس از دان کردن، شستن و خشک کردن زرشک ها آن را درون زیپ کیپ و یا ظرف پلاستیکی درب داری که از عدم نفوذ هوا و رطوبت به درون آن مطمئن هستید ریخته و در فریزر قرار دهید

توجه کنید که زرشک تازه به علت بافت آبدار خود پس از خروج از فریزر مستعد خراب شدن است و سریعا باید استفاده شود و باقی مانده آن را به فریزر برگردانید

بهترین شرایط نگهداری زرشک

طرز نگهداری اصولی زرشک چیست

علت سیاه شدن زرشک

رنگ زرشک مرغوب و با کیفت سرخ و قرمز اناری است و اگر بیش از حد تیره باشد یا سیاه شود نشانه بی کیفیت شدن آن در اثر نگهداری نادرست است و گرما، تابش مستقیم آفتاب و هوای خشک از علت های اصلی سیاه شدن زرشک هستند پس در حمل و نقل و نگهداری زرشک به این نکات توجه داشته باشید

روش نگهداری زرشک در مغازه

اگرچه زرشک در مغازه زود به فروش می رسد اما برای نگهداری زرشک خشک یا تازه در مغازه به نکات زیر توجه کنید

● هرگز زرشک خشک یا تازه را برای تمیز شدن در مغازه نشویید

● زرشک خشک را جدا از دیگر میوه ها یا خشکبارها در ظرف پلاستیکی نگهداری کنید

● زرشک تازه را روی تخت یا داخل سبد قرار دهید و از تلنبار کردن روی هم خودداری کنید

● روی زرشک خشک یا تازه را کاور پلاستیکی نکشید بلکه کاور پارچه ای یا کنفی بکشید

● زرشک ها را در خشک ترین و خنک ترین قسمت مغازه نگهداری کنید

● از تابش مستقیم آفتاب روی زرشک های خشک یا تازه جلوگیری کنید

آیا زرشک خراب می شود؟

بله افرادی که زرشک را برای مدت قابل توجهی به شکل اشتباه نگهداری کرده اند می دانند که زرشک در گرما، رطوبت بالا، تابش آفتاب و… مستعد سیاه شدن، کپک زدن، کرم زدن، بیش از حد خشک شدن، تلخ شدن و… است

روش شستن زرشک

اگر زرشک شما کثیف و روی آن گرد و غبار نشسته است باید آن را به درستی بشویید برای اینکار پس از دان کردن زرشک ها آن ها را به مدت ۰۱ تا ۵۱ دقیقه درون ظرف آب سرد ریخته و سپس ۲ تا ۳ بار آن را آبکشی کنید تا گل و آلودگی آن جدا شود اما آن را چنگ نزنید و در نهایت در یک صافی آبکشی کنید و روی یک پارچه تمیز خشک کنید

روش خشک کردن زرشک تازه

برای خشک کردن زرشک تازه آن را با یک قیچی به شاخه های کوچک تری تقسیم کنید سپس روی یک سینی یا پارچه پخش کرده و دور از تابش آفتاب در معرض هوا یا نزدیک بخاری کاملا خشک کنید

پس از خشک کردن آن را دان کرده و به روش مناسب نگهداری کنید و خشک کردن زرشک بسته به هوا و روش مورد نظر ممکن است از چند هفته تا چند ماه طول بکشد.

منبع:فتوکده

 

منتشرشده در دانستنی ها و ویتامین ها ،داروها ،سلامت وپوست،ماسک ها، خواص مواد غذایی، گیاهان دارویی ،مرکبات , زیبایی | دیدگاه‌تان را بنویسید:

نظر استاد دانشگاه و پرفسور المانى

نظر استاد دانشگاه و پرفسور المانى
🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
هر زمان که من در سال چهارم پزشکی به دانشجویان پزشکی بالینی آموزش می دهم ،پرسش زیر را می پرسم:
“دلایل آشفتگی روانی در افراد مسن چیست؟”
برخی پاسخ می دهند: “تومور در سر”.
جواب می دهم: نه!
دیگران پیشنهاد می کنند: “علائم اولیه آلزایمر”.
دوباره جواب می دهم: نه
با رد پاسخ های آنها ، پاسخ های آنها تمام می شود.
هنگامی که من سه علت رایج را لیست می کنم ، دهانشان از تعجب بازمی‌ماند . آن سه علت عبارتند از :
– دیابت کنترل نشده
– عفونت ادراری
– کم آبی بدن
ممکن است مانند یک شوخی به نظر برسد. اما شوخی نیست
افراد بالای ۶۰ سال به طور کلی احساس تشنگی نمی کنند و در نتیجه نوشیدن مایعات را متوقف می کنند.
وقتی کسی در اطراف نیست که به آنها نوشیدن مایعات را یاد آور شود سریع آب بدن خود را از دست می دهند.
کم آبی شدید کل بدن را درگیر می کند وممکن است باعث گیجی ناگهانی ، افت فشار خون ، افزایش تپش قلب ، آنژین (درد قفسه سینه) ، کما و حتی مرگ شود.
این عادت فراموش کردن نوشیدن مایعات در ۶۰ سالگی شروع می شود ، زمانی که ما بیش از ۵۰ درصد آب مورد نیاز بدن خود را داریم.
افراد بالای ۶۰ سال ذخیره آب کمتری دارند. این بخشی از روند طبیعی پیری است . با وجود اینکه بدن آنها دچار کم آبی شده است ، اما آنهااحساس نوشیدن آب ندارند ، مکانیسم تعادل داخلی آنها خیلی خوب کار نمی کند.
نتیجه:
افراد بالای ۶۰ سال به راحتی آب بدن خود را از دست می دهند ، نه تنها به این دلیل که بدن آنها آب کمتری دارد ، بلکه به این دلیل که آنها کمبود آب را در بدن احساس نمی کنند.
اگرچه افراد بالای ۶۰ سال ممکن است سالم به نظر برسند ، اما عملکرد واکنش ها و عملکردهای شیمیایی می تواند به کل بدن آنها آسیب برساند.
بنابراین در اینجا دو هشدار وجود دارد:
۱) عادت به نوشیدن مایعات داشته باشید. مایعات شامل آب ، آب میوه ، چای ، آب نارگیل ، شیر ، سوپ و میوه های غنی از آب مانند هندوانه ، خربزه ، هلو و آناناس پرتقال و نارنگی است .
نکته مهم این است که هر دو ساعت یکبار باید مقداری مایع بنوشید.
این را به خاطر بسپار!
۲) هشدار برای اعضای خانواده: دائماً مایعات را به افراد بالای ۶۰ سال پیشنهاد دهید.
اگر متوجه شده اید که آنها مایعات را رد می کنند و تحریک پذیر هستند ، خوب نفس نمی کشند یا کم توجه هستند ، اینها مطمئناً علائم کم آبی مکرر بدن هستند.
خوب است برای افراد بالای ۶۰ سال به اشتراک بگذارید.
———————
آب آناناس داغ
لطفاً پخش کنید !! لطفاً پخش کنید !!
پروفسور چن هویرن از بیمارستان عمومی ارتش پکن تأکید کرد که اگر هرکسی که این خبرنامه را دریافت می کند می تواند ده نسخه را به دیگران منتقل کند ، مطمئناً حداقل یک زندگی نجات می یابد …
من برخی از مسئولیت های خود را انجام داده ام ، امیدوارم که شما هم بتوانید این کار را انجام دهید ..
متشکرم!
آب آناناس داغ می تواند زندگی شما را نجات دهد
آناناس داغ ~ می تواند سلول های سرطانی را از بین ببرد.
۲ تا ۳ قطعه از آناناس را نازک تر در یک فنجان بریزید ، آب داغ اضافه کنید ، “آب قلیایی” خواهد بود ، هر روز بنوشید ، برای هر کسی خوب است.
آناناس داغ مواد ضد سرطانی را منتشر می کند که آخرین پیشرفت در درمان موثر سرطان در پزشکی است.
میوه آناناس داغ دارای خاصیت از بین بردن کیست و تومورها است. ثابت شده برای ترمیم انواع سرطان.
آب آناناس داغ می تواند همه میکروب ها و سموم بدن را در نتیجه آلرژیک / آلرژی از بین ببرد
نوع دارو با عصاره آناناس فقط سلولهای خشن * را از بین می برد ، سلولهای سالم را تحت تأثیر قرار نمی دهد.
علاوه بر این ، اسیدهای آمینه و پلی فنولهای آناناس موجود در آب آناناس می توانند فشار خون بالا را تنظیم کنند ، به طور موثر از انسداد رگ های خونی داخلی ، تنظیم گردش خون و کاهش لخته های خون جلوگیری می کنند.
بعد از خواندن ، به دیگران ، خانواده ، دوستان بگویید ، مراقب سلامتی خود باشید …
پیام را پنهان نکرده و آنرا پخش کنید
سر زمین من گیلان
منتشرشده در خواص خوراکی ها و دانه ها،خشکبار، روغن ها، گیاهان و میوه ها, دانستنی ها و ویتامین ها ،داروها ،سلامت وپوست،ماسک ها، خواص مواد غذایی، گیاهان دارویی ،مرکبات , زیبایی | دیدگاه‌تان را بنویسید:

خواص بادام درختی: ۹ خاصیت بی‌نظیر بادام درختی که پزشکان تغذیه را شگفت زده کرده است!

میان‌وعده بخشی از یک رژیم غذایی سالم و مفید است اما انتخاب غذاهای نامناسب ارزش غذایی میان‌وعده‌ها را از بین می‌برد. بادام درختی (Arboreal-almond) یکی از آن میان‌وعده‌های مغذی و مفیدی است که نه تنها باعث ایجاد حس سیری می‌شود، بلکه فواید زیادی نیز برای سلامتی بدن فراهم می‌کند. خواص بادام درختی که یک ماده‌ی غذایی مغذی و کم کربوهیدرات است و می‌توان از آن در پخت و پز و انواع سالاد و شیرینی نیز استفاده کرد، به این موارد ختم نمی‌شود. این آجیل خوشمزه را می‌توان به صورت نمکی، بدون نمک، خام یا بوداده تهیه کرد؛ می‌توان با آن کره‌ی بادام درست کرد یا از آن شیر بادام گرفت. بادام خام و بوداده فاقد سدیم است و برای افرادی که سابقه‌ی فشارخون بالا دارند می‌تواند انتخاب بسیار مناسبی باشد. همانطور که متوجه شدید تاپیک امروز وبلاگ حاجی بادومی به بررسی و مرور خواص و فواید بادام درختی اختصاص دارد.

بادام درختی در عین سالم بودن، کالری زیادی دارد و دریافت بیش از حد کالری می‌تواند باعث افزایش وزن شود که به نوبه‌ی خود فاکتور خطری برای ابتلا به بیماری‌های مختلفی از جمله دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی و عروقی است. با وجود این، بادام درختی یکی از محبوب‌ترین انواع آجیل درختی در جهان است که بسیار مغذی، غنی از چربی و آنتی‌اکسیدان‌هایی از جمله ویتامین‌ها و مواد معدنی است و اکثر مردم از فواید بادام درختی برای سلامتی آگاه هستند. در ادامه‌ی این مطلب به فواید و خواص بادام برای سلامتی می‌پردازیم.

(در شکلات فروشی حاجی بادومی به انواع شکلات خارجی، شکلات پذیرایی، شکلات تخته‌ای و شکلات تلخ دسترسی خواهید داشت.)

خواص بادام درختی: معدنی از مواد مغذی

بادام دانه‌های خوراکی و مفیدی است که از درخت بادام به دست می‌آید. این درخت بومی خاورمیانه است و اگرچه در کشورهای زیادی کشت می‌شود اما می‌توان آمریکا را یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این آجیل در دنیا برشمرد. از بادام می‌توان در انواع آجیل مخلوط به صورت خام یا بوداده استفاده کرد و یا از آن برای تهیه‌ی شیر بادام، روغن، کره، آرد یا کرم بادام استفاده کرد. بادام دارای مشخصات تغذیه‌ای بسیار چشمگیری است. برای مثال ۱۰۰ گرم بادام درختی حاوی مواد مغذی زیر است:

  • ۵۷۶ کیلوکالری انرژی
  • ۲۲ گرم پروتئین
  • ۴۲ گرم چربی (که اکثریت آن را چربی‌های اشباع‌نشده تشکیل می‌دهد)
  • ۲ میلی‌گرم ویتامینE
  • ۲۶۸ میلی‌گرم منیزیم
  • ۲۸۵ میلی‌گرم منگنز

بادام درختی بعلاوه حاوی مقادیر قابل‌توجهی مس، ویتامین B2 (ریبوفلاوین) و فسفر است. همانطور که گفتیم مقدار ۱۰۰ گرم بادام درختی می‌تواند ۵۷۶ کیلوکالری انرژی برای بدن تامین کند اما بیان این نکته نیز ضروری است که بدن انسان ۱۰ تا ۱۵ درصد از این کالری را دریافت نمی‌کند چرا که برخی از این چربی‌ها برای آنزیم‌های گوارشی غیرقابل دسترسی هستند. بادام درختی بعلاوه غنی از اسید فیتیک است؛ ماده‌ای که برخی مواد معدنی را به هم متصل کرده و از جذب آنها جلوگیری می‌کند. درحالی که فیتیک اسید عموما یک آنتی‌اکسیدان مفید در نظر گرفته می‌شود اما تا حدی مانع از حذب آهن، روی و کلسیم موجود در بادام‌ها می‌شود.

خواص بادام درختی؛ همه برای سلامتی بیشتر به آن احتیاج داریم!

بادام درختی یکی از محبوب‌ترین انواع اجیل در دنیاست که به لطف غلظت بالای چربی‌های غیر اشباع (چربی‌های سالم) فواید و مزایای فراوانی برای سلامتی به ویژه سلامت قلب به همراه دارد. مصرف این آجیل برای افزایش گردش خون، تقویت استخوان‌ها، محافظت از پوست، کمک به هضم غذا، کنترل سطح قند خون و غیره بسیار مفید است. مصرف بادام درختی بعلاوه بر افزایش عملکرد شناختی و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن می‌تواند موثر باشد. در ادامه می‌توانید با برخی از فواید مصرف بادام درختی برای سلامتی آشنا شوید.

منبع: وبلاگ اصل تبریز

کدبانو:  شنیده ام که بهترین زمان مصرف ناشتا است.ودر ضمن من بادام  خام بدون نمک را ۱۲ ساعت در آب سرد خیس کرده و هر روز صبح  ناشتا  ۱۲ تا می خورم. گویا بادام خیس خورده  عملکرد دستگاه گوارش را تقویت می کند. چون  شنیده ام ۱۲  تا کافی است برای یکروز ۳۲ فکر می کنم کمی  زیاد است . با سپاس نوش جانتان

 

 

 

 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کوبلاگ اصل تبریز

منتشرشده در خواص خوراکی ها و دانه ها،خشکبار، روغن ها، گیاهان و میوه ها, دسته‌بندی نشده | دیدگاه‌تان را بنویسید:

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی خوشمزه در خانه

کاگر می‌خواهید یک شیرینی خوشمزه و در عین حال، سالم و مقوی تهیه کنید، سوهان عسلی کنجدی، بهترین انتخاب خواهد بود. این شیرینی با ترکیبات مقوی، یک دسر انرژی‌زا است که ورزشکاران، کودکان و خانم‌های باردار و شیرده می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

در این مقاله سعی کردیم طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی خانگی را با روش و ترکیبات متفاوت برای شما فراهم سازیم، تا در خانه بهترین و باکیفیت‌ترین سوهان عسلی کنجدی را تهیه کنید و از این شیرینی در کنار چای و دم‌نوش مورد علاقه خود، لذت ببرید.

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی بدون شکر

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی بدون شکر

برخی از افراد، علاقه‌ای به مصرف قند و شکر مصنوعی ندارند، از این جهت ما توصیه می‌کنیم طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی بدون شکر را بیاموزید تا نه تنها قند و شکر مصرف نکنید، بلکه شیرینی مقوی در کنار چای یا دم‌نوش میل کنید.

برای تهیه سوهان عسلی کنجدی بدون شکر شما به ۵ قاشق غذاخوری عسل، ۲ قاشق غذاخوری آب، ۲ قاشق غذاخوری روغن کنجد و ۳ قاشق غذاخوری کنجد بو داده نیاز دارید. همچنین شما می‌توانید به جای روغن کنجد، از روغن مایع استفاده کنید.

برای تهیه سوهان عسلی کنجدی بدون شکر، شما ابتدا باید روغن، آب و عسل را روی حرارت متوسط قرار دهید و آن‌ها را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند. هنگامی که احساس کردید روی عسل کمی حباب ایجاد شد، حرارت را کم کنید.

شما می‌توانید در این مرحله از خلال پسته یا بادام نیز استفاده کنید، اما انتخاب کنجد، بهترین گزینه خواهد بود، چرا که بسیار مغذی است. سپس ترکیبات را به خوبی هم بزنید تا سوهان عسلی کنجدی بدون شکر، یکدست شود. در مرحله بعد سوهان را از روی حرارت بردارید.

یک سینی یا ظرف استیل بردارید و کف آن را کمی چرب کنید تا سوهان به روی آن نچسبد. سپس با کمک یک قاشق، سوهان کنجدی بدون شکر را روی سینی بریزید. از مزیت سوهان می‌توان به سفت شدن سریع آن اشاره کرد که شما می‌توانید بلافاصله این شیرینی خوشمزه و مقوی را همراه با چای میل کنید.

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی توری

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی توری

سوهان عسلی کنجدی توری، یک شیرینی جذاب و خوشمزه است که می‌توانید آن را برای مهمانی‌هایتان فراهم کنید. همچنین این شیرینی خانگی یک هدیه مناسب نیز محسوب می‌شود که بسیار مغذی و سالم است.

برای تهیه سوهان عسلی کنجدی توری، شما به ۶۰ گرم کنجد، ۵۰ گرم کره، ۱۸۰ گرم شکر، ۲ قاشق غذاخوری عسل، ۲ قاشق غذاخوری آرد، ۲ قاشق غذاخوری خامه سفید و ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده نیاز دارید.

برای تهیه سوهان عسلی کنجدی توری ابتدا کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً ذوب شود. در مرحله بعد شکر و عسل را به آن اضافه کنید و کاملاً هم بزنید تا شکر ذوب شود و گلوله نشود. در واقع ترکیبات باید کاملاً یکدست شوند.

سپس زعفران دم کرده را به ترکیبات اضافه کنید و هم بزنید. خامه را در مرحله آخر به ترکیبات اضافه کنید تا ترش نشود. سوهان کنجدی توری را به خوبی هم بزنید. سپس آن را از روی حرارت بردارید و کنجد را به ترکیبات اضافه کنید و دوباره آن را هم بزنید.

شما باید فر را از قبل روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کردید. در مرحله بعد یک ظرف مناسب فر را چرب کنید یا روی آن کاغذ روغنی قرار دهید. سپس با کمک قاشق سوهان عسلی کنجدی را روی آن قرار دهید تا سوهان توری آماده شود.

ظرف را داخل فر داغ قرار دهید و تا ۱۰ دقیقه صبر کنید. در این زمان سوهان کنجدی ذوب می‌شود و می‌جوشد. در واقع نکته تهیه سوهان کنجدی توری، جوشیدن و قل زدن است که سوراخ‌هایی روی آن به شکل تور ایجاد می‌کند.

سپس ظرف سوهان عسلی کنجدی توری را از داخل فر خارج کنید و صبر کنید تا خنک شود. در پایان شما می‌توانید سوهان عسلی کنجدی توری را از ظرف جدا کنید و آن را همراه با چای یا دم‌نوش مورد علاقه خود نوش جان کنید.

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی با کره

کره عطر خوبی به شیرینی و غذاها می‌بخشد. سوهان عسلی کنجدی با کره نه تنها عطر خوشی به همراه دارد، بلکه مزه آن خاطره‌انگیز و متفاوت خواهد بود و برای مهمانی‌ها انتخاب مناسبی است که می‌توانید همراه با چای یا قهوه میل کنید.

برای تهیه سوهان عسلی کنجدی با کره شما به ۱۵۰ گرم عسل، ۵۰ گرم کنجد، ۱۵۰ گرم شکر، یک قاشق چای‌خوری زعفران و ۱۰۰ گرم کره نیاز دارید. توصیه می‌کنیم برای تهیه سوهان عسلی کنجدی با کره، ابتدا کره را ذوب کنید.

ابتدا کره آب شده، عسل و شکر را داخل قابلمه بریزید، آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و کاملاً با یکدیگر هم بزنید تا یکنواخت شوند. سپس هنگامی که آب شکر به رنگ طلایی تغییر کرد، کنجد را به ترکیبات اضافه نمایید.

ترکیبات را به خوبی هم بزنید و به آرامی زعفران دم کرده را به ترکیبات اضافه نمایید. در این مرحله توصیه می‌کنیم ترکیبات را کمتر هم بزنید تا کره یا روغن از ترکیبات جدا نشود. اگر می‌خواهید بدانید که سوهان آماده است یا خیر، مقداری از سوهان عسلی کنجدی با کره را روی سینی بریزید.

در صورتی که سوهان به سرعت سفت شد، شیرینی شما آماده است. توصیه می‌کنیم روی سینی را با کره چرب کنید تا دوباره سوهان عسلی کنجدی عطر کره بگیرد و به سینی نچسبد. سپس با قاشق، سوهان عسلی کنجدی را روی سینی بریزید تا کاملاً سفت شود. شما می‌توانید این شیرینی را همراه با چای یا نوشیدنی دلخواه میل کنید.

نحوه تهیه سوهان عسلی کنجدی خانگی

سوهان عسلی کنجدی، مناسب افرادی است که می‌خواهند شیرینی خانگی تهیه کنند که در آن قند و شکر نباشد و از فواید بیشتر آن بهره‌مند شوند. همچنین سوهان عسلی کنجدی، بافت نرمی دارد و هرچه مقدار عسل را در تهیه سوهان عسلی کنجدی بیشتر کنید، بافت آن نرم‌تر خواهد شد.

این شیرینی مناسب کودکان و خانم‌های باردار و شیرده خواهد بود، چرا که شکر و قند در تولید آن استفاده نمی‌شود و فواید بسیاری به همراه خواهد داشت. از این جهت در تهیه سوهان عسلی کنجدی خانگی تردید نکنید.

عسل به عنوان یکی از مهم‌ترین ماده غذایی دارویی در دنیا شناخته شده است که خواص آن بی‌شمار است و ترکیب کنجد و عسل در سوهان کنجدی و عسل چنان اعجاب‌انگیز است که احتمالاً به یکی از وعده یا خوراکی‌های مورد علاقه‌تان تبدیل خواهد شد.

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی بسیار ساده است و شما نیاز به ۴ قاشق غذاخوری عسل، ۴ قاشق غذاخوری کنجد بو داده، ۲ قاشق غذاخوری آب، مقداری پودر پسته و ۱۰ گرم کره نیاز دارید. برای تهیه سوهان عسلی کنجدی خانگی ابتدا عسل را روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس به آن ۲ قاشق غذاخوری آب اضافه کنید تا کمی رقیق شود.

در مرحله بعد، کره را به عسل اضافه کنید و آن را کاملاً هم بزنید. توصیه می‌کنیم ابتدا کنجد خام را کمی تفت دهید تا طلایی شود. با این حال کنجدها نباید تلخ و سیاه گردند. سپس کنجد را به ترکیبات اضافه کنید و سوهان عسلی خانگی را به مدت ۵ دقیقه هم بزنید. پس از آن پودر پسته به سوهان کنجد و عسل اضافه کنید تا سوهان عسلی کنجدی خوشمزه تهیه کنید.

هنگامی که قوام سوهان عسلی کنجدی خانگی کافی بود، حرارت را خاموش کنید. سپس یک ورقه آلومینیوم را با کره یا روغن مایع چرب کنید و سوهان را روی آن بریزید. ورقه آلومینیوم چرب دیگری روی آن قرار دهید و با کمک وردنه آن را صاف کنید.

کمی صبر کنید تا سوهان کنجدی و عسل خانگی خنک شود. در پایان سوهان کنجدی خوشمزه و مقوی را به شکل دلخواه ببرید و از آن لذت ببرید. در واقع اگر می‌خواهید سوهان کنجدی بدون شکر تهیه کنید، این خوراکی بی‌نظیر خواهد بود.

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی ترد

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی ترد

اگر می‌خواهید برای کودکتان خوراکی سالمی تهیه کنید که جایگزین آب‌نبات و تنقلات مضر باشد، ما توصیه می‌کنیم طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی ترد را بیاموزید. این نوع سوهان، بافت تردی دارد و بسیار خوشمزه و مقوی خواهد بود.

برای تهیه سوهان عسلی کنجدی ترد شما به ۲ قاشق غذاخوری عسل، ۳۰ گرم کره، ۱ لیوان شکر، ۵۰ گرم کنجد و ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع نیاز دارید. همچنین شما می‌توانید به جای روغن مایع از کره آب‌شده استفاده نمایید.

پیش از شروع هر کاری، ابتدا کف یک سینی را کمی با روغن مایع یا کره چرب کنید. برای تهیه سوهان عسلی کنجدی ترد، ابتدا شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود. در مرحله بعد عسل و روغن را به شکر اضافه کنید و آن‌ها را به خوبی هم بزنید.

هنگامی که احساس کردید ترکیبات به رنگ کاراملی تغییر کردند، کنجد را اضافه کنید و آن‌ها را به خوبی هم بزنید. هنگامی که رنگ سوهان عسلی کنجدی ترد، طلایی شد، آن را از روی حرارت بردارید.

سوهان عسلی کنجدی ترد داغ را با قاشق روی سینی چرب شده بریزید. سوهان به سرعت خنک و خشک می‌شود. پس از آن شما می‌توانید این شیرینی یا آب‌نبات را همراه با چای یا دم‌نوش مورد علاقه خود نوش جان کنید. نکته ترد شدن سوهان عسلی کنجدی خانگی، داغ بودن آن است. در واقع شما باید سوهان داغ را روی سینی بریزید تا به سرعت خشک و ترد شود.

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی نازک

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی نازک

برخلاف تصور بسیاری از افراد، تهیه سوهان عسلی کنجدی نازک بسیار ساده است، اما کمی نیاز به زمان و صبر و حوصله دارد. نحوه تهیه سوهان عسلی کنجدی نازک همچون سوهان عسلی‌های دیگر است، با این حال مرحله پایانی، کمی متفاوت خواهد بود. از این جهت توصیه می‌کنیم به ادامه مقاله توجه کنید.

برای تهیه سوهان کنجدی نازک شما به ۱ لیوان شکر، ۳ قاشق غذاخوری عسل، ۱ لیوان کنجد، یک قاشق غذاخوری کره و ۱ قاشق چای‌خوری زعفران دم کرده نیاز دارید. همچنین در صورتی که می‌خواهید از شکر استفاده نکنید، کافی است به جای ۳ قاشق غذاخوری عسل، از ۵ قاشق غذاخوری یا بیشتر از عسل استفاده نمایید.

برای تهیه سوهان عسلی کنجدی نازک ابتدا شکر را داخل یک قابلمه روی حرارت کم بریزید و تا به آرامی ذوب و مایع شود. توصیه می‌کنیم اگر می‌خواهید شکر گلوله نشود آن را به آرامی هم بزنید. در مرحله بعد، کره را به شکر اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً ذوب شود.

سپس کنجد و زعفران را به ترکیبات اضافه نمایید. هنگامی که سوهان عسلی کنجدی نازک آماده شد، کف یک سینی را با کمی کره چرب کنید. سوهان عسلی کنجدی را با کمک یک قاشق روی یک سینی بریزید.

پس از آن کمی صبر کنید و یک بشقاب یا سینی دیگر روی سوهان عسلی کنجدی قرار دهید و فشارش دهید تا ضخامتش نازک و ورقه‌ای شود. این روش کمک می‌کند تا به سادگی سوهان کنجدی ورقه‌ای یا نازک تهیه کنید.

از دیگر نکاتی که باید رعایت کنید، چرب کردن بشقاب یا سینی است که در برخورد با قسمت بالایی سوهان عسلی کنجدی نچسبد. سوهان به سرعت خشک و سرد می‌شود و شما می‌توانید آن را با چای یا دم‌نوش مورد علاقه خود میل کنید و دیگر قند و شکر اضافه را از میان وعده‌تان حذف نمایید.

طرز تهیه سوهان عسلی با گردو

در صورتی که می‌خواهید شیرینی یا دسر خوشمزه و مقوی تهیه کنید، توصیه می‌کنیم طرز تهیه سوهان عسلی با گردو را در ادامه این مقاله بررسی نمایید. همچنین شما می‌توانید همراه با گردو، مقداری کنجد بوداده نیز استفاده کنید، اما این مرحله به سلیقه و دلخواه شما بستگی دارد.

برای تهیه سوهان عسلی با گردو شما به نصف لیوان گردو خرد شده، نصف لیوان کنجد، ۱ لیوان شکر، ۱ قاشق غذاخوری عسل، ۵۰ گرم کره و ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده نیاز دارید. همچنین اگر می‌خواهید سوهان عسلی با گردو همراه با بافت نرم‌تری تهیه کنید، می‌توانید از میزان عسل بیشتری بهره‌مند شوید.

برای تهیه این سوهان عسلی خانگی ابتدا شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید و آن را هم بزنید تا ذوب شود و رنگش به کاراملی تغییر کند. سپس عسل را به شکر اضافه کنید و ترکیبات را به خوبی هم بزنید. هنگامی که رنگ ترکیب شکر و عسل طلایی شد، کره و زعفران دم‌کرده را اضافه کنید.

در این مرحله کمی ترکیبات را تفت بدهید. توصیه می‌کنیم حواستان به شکر باشد تا نسوزد یا گلوله نشود، چرا که مزه سوهان عسلی کنجدی با گردو را تلخ می‌کند. در مرحله پایانی گردو خرد شده و کنجد را به دیگر ترکیبات اضافه نمایید و آن‌ها را با یکدیگر به خوبی هم بزنید.

کف یک سینی را با کمک روغن مایع یا کره چرب کنید و ترکیبات را به کمک قاشق به داخل سینی بریزید. هنگامی که سوهان عسلی با گردو خنک و خشک شد، می‌توانید آن را بردارید و داخل ظرف دربسته مورد نظرتان بریزید و همراه با چای میل کنید. شما می‌توانید از سوهان عسلی خانگی در ظرف دربسته در دمای استاندارد خانه یا حتی در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی نرم

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی نرم

برخی از افراد ترجیح می‌دهند که یک شیرینی نرم و خوشمزه میل کنند و علاقه چندانی به سوهان عسلی ترد یا آب‌نباتی ندارند. از این جهت ما تهیه سوهان عسلی کنجدی نرم را به شما توصیه می‌کنیم. طرز تهیه سوهان عسلی نرم بسیار ساده است، اما میزان عسل در این نوع سوهان بیشتر یا مساوی با شکر خواهد بود.

برای تهیه سوهان عسلی نرم شما به ۳ قاشق غذاخوری عسل، ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع، ۴ قاشق غذاخوری شکری، نصف پیمانه کنجد، ۲ قاشق غذاخوری آب و ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده نیاز دارید.

برای تهیه سوهان عسلی نرم، ابتدا شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً ذوب شود. سپس آب، روغن و عسل را اضافه کنید و ترکیبات را به خوبی هم بزنید. سپس از دقایقی ترکیبات سوهان عسلی نرم به رنگ طلایی تغییر می‌کنند.

این زمانی است که شما می‌توانید کنجد را به ترکیبات اضافه کنید و آن را هم بزنید. در صورتی که می‌خواهید سوهان عسلی نرم رنگ طلایی داشته باشد، می‌توانید حرارت را خاموش کنید، اما در صورتی که می‌خواهید رنگ آن تیره‌تر باشد، می‌توانید آن را روی حرارت بیشتری قرار دهید تا به رنگ دلخواه برسید. با این حال توصیه می‌کنیم مراقب باشید که شکر نسوزد و مزه سوهان عسلی کنجدی تلخ نشود.

در مرحله پایانی یک سینی استیل بردارید و کف آن را با روغن مایع (یا روغن نارگیل یا کره) چرب کنید. سپس سوهان کنجدی نرم را روی سینی بریزید و پس از دقایقی آن را با چاقو به تکه‌های مختلف، برش دهید و نوش جان کنید.

منبع:طلایی هرنگ

 

 

 

منتشرشده در شیرینی ها ،پنکیک ها، نان ها، پیراشکی، سمبوسه ، ناگت و فلافل و شکم پر ها | دیدگاه‌تان را بنویسید:

فهمیدم که:

سالها بود که می خواستم از فردا شروع کنم .
اما همیشه فردا یکروز از من جلوتر بود .
سالها گذشت تا فهمیدم باید از همین حالا شروع کنم.

منتشرشده در دسته‌بندی نشده, مهارتهای زندگی، فوت و فن خانه داری | دیدگاه‌تان را بنویسید:

مشکل خواب (این برشور توسط گروه آموزش کالج سلطنتی روانپزشکی بریتانیا تهیه گردیده است) Sleep problems

درباره این  جزوه

این جزوه برای کسانی است که خود یا اطرافیانشان مشکل بد خوابی دارند. این جزوه  به حل مشکل شایع بد خوابی و نیز بعضی از مشکلات  غیر معمول دیگری که ممکن است افراد داشته باشند کمک می کند.در این جزوه   نکات ساده ای   برای بهتر خوابیدن و همچنین راهنمایی های برای کسانی که می خواهند کمک های کارشناسی دریافت دارند وجود دارند.

مقدمه

اغلب نیازی نیست زیاد به خوابیدن فکر کنیم، چون بخشی از زندگی عادی ماست که همه از ان برخوردا ریم.  اما وقتی بد خواب می شویم تازه اهمیت این مسئله را در می یابیم. در واقع، بیشتر ما درطول زندگی خود چندباری د ر خوابیدن  دچار مشکل می شویم  . این مشکل (Insomnia –  بی خوابی)  اغلب موقتی است و بیشتر هنگام ناراحتی و یا هیجان روی می دهد و پس از چند روز که اوضاع به حال عادی بازگشت خود به خود حل می شود. به هر حال ما برای استراحت و سلامت فکری و جسمی به خواب احتیاج داریم  و اگر مشکل بد خوابی ادامه یابد به تدریج متوجه عوارض آن خواهیم شد.

خواب چیست ؟

خواب فرایندی طبیعی است که بطورمنظم در هر بیست و چهار ساعت اتفاق می افتد و در آن حالت انسان، ناهشیار و نسبت به اتفاقات اطراف خود نا آگاه است.

خواب دو نوع عمده دارد:

الف:خواب با حرکت سریع چشمها

که سرتاسرشب چند بار اتفاق می افتند و ما طی آنها   خواب می بینیم. دراین نوع خواب که حدودا یک پنجم زمان خوابیدن را به خود اختصاص میدهد مغز بسیار فعال بوده و ماهیچه‌های بدن در حال استراحت هستند و چشمها به سرعت به   چپ و راست حرکت می کنند.

ب:خواب بدون حرکت سریع چشمها

در این حالت مغز آرام بوده ولیکن بدن   حرکت میکند در این هنگام هورمونها  آزاد شده   و وارد سیستم گردش خون می شوند و بدن  به ترمیم خستگی ها و فرسودگیهای حاصل از فعالیتهای روزانه می پردازد. این نوع خواب دارای  چهار مرحله است:

یک- مرحله پیش از به خواب رفتن

در این مرحله عضلات آرام میگیرند، ضربان قلب کند شده و دمای بدن کاهش   می یابد.

دو- خواب سبک

در این مرحله   هنوز میشود به سادگی و بدون احساس گیجی از خواب بیدار شد.

سه- موج آهسته

در این مرحله فشار خون کم میشود، ممکن است در خواب صحبت کنیم یا راه برویم.

چهار- خواب عمیق با موج آهسته

در این حالت از خواب بیدار کردن ما خیلی سخت است  و در صورت وقوع   احساس گیجی خواهیم کرد. جابجایی بین مراحل  یک و دو در خواب شبانه حدود پنج بار اتفاق می افتد وهر چه به صبح نزدیکتر شویم میزان خواب دیدن ما افزایش می یابد. در جریان یک خواب طبیعی تقریبا هر دوساعت یک بار به مدت یک یا دو دقیقه  بیدار می شویم  ولی معمولا آن را بیاد نمی آوریم ولی اگر در این حالت  از قبل  دلشوره داشته باشیم یا در اطراف ما سرو صدا باشد یا همسر ما خروپف کند،   احتمالش بیشتر است که این دوره های بیداری را به یاد آوریم.

به چقدر  خواب نیاز داریم؟

  • پاسخ این سوال عمدتا بستگی به سن ما دارد.
  • نوزادان روزانه حدود هفده ساعت  میخوابند
  • کودکان بزرگترتنها به نه یا ده ساعت خواب شبانه نیاز دارند
  • اغلب افراد بالغ نیازمند هفت  یا هشت ساعت خواب شبانه  هستند

 

افراد   مسن تر هم به همین مقدار خواب نیاز دارند ، اما اغلب ممکن است فقط یک دوره خواب عمیق شبانه  در طی  سه تا چهار ساعت اول داشته   و  پس از آن  ممکن است آسان تر از خواب بیدار شوند بعلاوه، تمایل به خواب دیدن با افزایش سن کاهش می یابد، همچنین افراد همسن در شرایط یکسانی به سر نمی برند و با هم تفاوت دارند. اغلب افراد به هفت یا هشت ساعت خواب نیاز دارند اما افرادی هم  هستند  که با سه تا چهار ساعت خواب شبانه سرمیکنند.خوابیدن شبانه بطور منظم و بیش از هفت  یا هشت ساعت، مفید نخواهد بود.  دوره های  کوتاه مدت بیداری بسیار بیشتر از آنچه واقعا هستند حس  می شوند بنا براین به سادگی  ممکن است احساس کنیم  کمتر از میزان واقعی خواب بوده ایم.

اگر نخوابیم چه می شود؟

اگر نتوانیم بخوابیم نگران می شویم، اگر بی خوابی گهگاهی اتفاق بیفتد روز بعدش احساس خستگی خواهیم داشت اما در این حالت آسیبی به سلامتی جسمی و روانی ما وارد نمی شود اما پس از چند شب بیخوابی به تدریج متوجه خواهید شد:

  • تمام مدت خسته هستید
  • در طی روز چرتتان میگیرد
  • تمرکز فکری برایتان سخت میشود
  • تصمیم گیری برایتان مشکل میشود
  • شروع به احساس افسردگی می کنید

اگر با ماشین آلات سنگین  کار می کنید یا در حال رانندگی باشید این میتواند بسیار خطرناک باشد.سالانه مرگ و میر فراوانی به دلیل به خواب رفتن افراد حین رانندگی اتفاق می افتد. فقدان خواب همچنین میتواند ما را در مقابل فشار خون بالا، چاقی و دیابت آسیب پذیر سازد.

مشکلات خواب در دوران بزرگسالی

خواب بیش از حد کم ( Insomnia)  ممکن است احساس کنید خواب کافی ندارید و یا حتی اگر  میزان ساعات، برای خواب شبانه   به نظر کافی آیند، یک استراحت مناسب در طول شب برایتان حاصل نمیشود. دلایل روزمره فراوانی برای خوب نخوابیدن وجود دارند:

  •  اتاق خواب گرم یا سرد است یا سر و صدا زیاد است.
  •  ممکن است رختخواب، ناراحت یا کوچک باشد.
  •  احتمال دارد الگوی خواب  همسر شما با شما متفاوت باشد.
  •  شما ممکن است یک الگوی منظم برای خواب نداشته باشید یا به میزان کافی نرمش بدنی نکنید
  •  خوردن بیش از حد ممکن است خوابیدن را مشکل سازد
  •  گرسنه به بستر رفتن ممکن است سبب بیداری پیش از موعد گردد
  •  سیگار، الکل و نوشیدنی های کافئین دار مثل چای و قهوه
  •  بیماری، درد یا تب بالا

برخی علل جدی تر عبارتند از:

  •  مشکلات احساسی
  •  ناشی از کار
  •  اضطراب و نگرانی
  •  افسردگی ، شما ممکن است صبح زود از خواب بیدار شوید و قادر به خوابیدن دوباره نباشید.
  •  فکر بیش از حد به مشکلات روزانه

آیا مصرف قرص کمکی به ما میکند؟

قرصهای خواب چندین سال است که بوسیله مردم مصرف میشوند ولی این قرصها:

  •  اثر طولانی مدت ندارند
  •  روز پس از مصرف آنها شما خسته و تحریک پذیر خواهید بود
  •  خیلی زود کارایی خود را از دست می دهند و شما مجبورید از مقدار بیشتری دارو استفاده کنید
  •  بسیاری به آن معتاد می شوند، در واقع با مصرف طولانی مدت قرص های خواب آور انسان از نظر جسمی و روانی به آنها وابسته می شود
  •  بسیاری از عوارض قرصهای خواب آور جدید(zolpidem,zalpelon,zopiclone) هم شبیه قرصهای قدیمِی مانندNitrazepam,Temazepam,Diazepamمیباشد.

قرصهای خواب بایدبرای مدت کوتاه(کمترازدوهفته)مصرف شود-مثلادر مواقعی که شمااصلا خوابتان نمی برد و دچار پریشانی شده اید. اگر شما مدت طولانی است که از این دارو ها استفاده می کنید بهتر است با مشورت پزشک  خود مقدار  مصرف را به تدریج کاهش دهید، در برخی موارد نیز مصرف دارو های ضد افسردگی  مفید می باشد.

داروهای بدون نسخه پزشک

چند مورد از این گونه دارو ها وجود دارد که شما مثل دارو های ضد آلرژی و سرماخوردگی می توانید آنها را بدون نسخه پزشک خریداری کنید. البته این دارو ها تا حدودی موثرند اما به احتمال قوی روز بعد شما کاملا خواب آلود خواهید بود. اگر شما از این دارو ها مصرف کردید حتما به اخطار های مربوطه توجه کنید و روز بعد جدا از رانندگی و کار با وسایل خطرناک دوری کنید. مشکل دیگر هم اینکه بدن نسبت به این دارو ها مقاوم شده و به تدریج شما مجبورید مقدار بیشتری دارو مصرف کنید تا به اثر مطلوب دست یابید ، بهترین راه این است که به طور موقت از این دارو ها استفاده کنید و هر گز به مدت زیاد آن را به کار نبرید. نوع دیگر درمان ،استفاده از دارو های گیاهی است و اکثر آنها بر پایه گیاه دارویی سنبل الطیب  ساخته می شوند ، اگر از این گیاه دارویی به مدت دو سه هفته شبانه استفاده شود بهترین نتیجه را خواهد داشت اما اگر گهگاه از آن استفاده کنیم نتیجه مورد نظر را نخواهد داشت. به مانند دارو های ضد آلرژی ما باید مراقب عوارض استفاده از این دارو ها باشیم. اگر برای فشار خون دارو مصرف می کنید یا از سایر دارو های آرامبخش یا خواب آور استفاده می کنید حتما قبل از استفاده از این دارو ها با دکتر خود مشورت کنید.

در مان بر پایه روان شناسی

یک روش درمانی به نام  درمان رفتار شناسی مفید بوده است. این نوع درمان به بیمار کمک میکند تا از فکر و خیال بیهوده ای که باعث اضطراب می شود دوری کند.

چیز هایی که باید از آنها اجتناب کرد:

  • الکل
    همه میدانند که الکل به انسان برای به خواب رفتن کمک میکند ، اما مشکل اینجاست که اغلب
    اگر الکل مصرف کرده باشیم نیمه شب از خواب بیدار میشویم و اگر بطور منظم برای به خواب رفتن
    الکل مصرف کنیم به تدریج به مقدار بیشتری الکل احتیاج پیدا خواهیم کرد و اگر هم  به یکباره
    مصرف آن را قطع کنیم برای یک یادو هفته خوابیدن ممکن است بسیار دشوار شود.
  • دارو های کاهش وزن ، دارو های مخدر مانند اکستاسی ، کوکائین ، آمفتامین و غیره نیز باعث بی خوابی می شوند.

کمک به خود:

در اینجا به مواردی اشاره میکنیم که برای بسیاری افراد مفید بوده است.

این کار هارا انجام دهید:

– مطمئن  شوید اتاق خواب و رختخواب شما راحت ، نه خیلی سرد و نه خیلی گرم باشد و سر و صدای زیادی هم  در محیط نباشد. – مطمئن شوید که تشک شما به خوبی وزن شما را تحمل می کند و نه آنقدر نرم نرم باشد که بدن شما خم شود و نه آنقدر سفت که شانه ها و باسن شما تحت فشار قرار گیرد به طور معمول شما هر ده سال یک بار تشک خود را عوض کنید تا بهترین کارایی را داشته باشد. – هنگام روز مقداری فعالیت بدنی نظیر شنا یا پیاده روی داشته باشید ، اما زیاده روی نکنید. بهترین زمان انجام این فعالیتها ساعات آخر بعد از ظهر یا اوایل عصر می باشد. –  فعالیت بدنی پس از این زمان با عث آشفتگی در خواب خواهد شد – قبل از به رختخواب رفتن زمانی را برای تمدد اعصاب اختصاص دهید. بعضی افراد استفاده از مواد خوشبو را برای تمدد اعصاب مفید یافته اند(آروماتراپی) – اگر چیزی با عث آزار شما می شود و نمی توانید برای خلاصی از آن کاری انجام دهید ، قبل از رفتن به رختخواب آنرا یادداشت کنید و با خود بگویید که فردا به حل این مسئله خواهم پرداخت. – اگر نمی توانید بخوابید ، برخیزید و کاری انجام دهید که اعصاب شما را راحت کند ، مثلا مطالعه کنید، تلویزیون نگاه کنید یا به موسیقی آرام گوش کنید. پس از مدتی باید به قدر کافی خسته باشید که به رختخواب باز گردید.

این کار ها را انجام ندهید:

– برای مدت طولانی سعی کنید  بی خواب نمانید ، سعی کنید برنامه زمانی مشخصی برای خوابیدن و بیدار شدن داشته باشید. – حتی اگر احساس خستگی میکنیدیا نمیکنید همیشه سعی کنید در ساعت مشخص به رختخواب بروید و در ساعت مشخص هم بیدار شوید. – کافئین تا مدت زمان نسبتا زیاد در بدن می ماند، سعی کنید از اواسط بعد از ظهر از نوشیدن چای ،قهوه و سایر نوشیدنی های کافئن دار خودداری کنید و اگر به نوشیدنی گرم نیاز دارید از شیر یا نوشیدنی های گیاهی استفاده کنید البته مطمئن شوید این گیاهان دارای کافئین نباشند. – الکل زیاد مصرف نکنید ، ممکن است الکل در به خواب رفتن به شما کمک کند اما اغلب نیمه شب باعث بیداری شما می شود. – شب هنگام از خوردن و آشامیدن بیش از حد خودداری کنید ، سعی کنید عصر هنگام شام خود را میل کنید تا شب دیر وقت اگر شب بدی را گذرانده اید  روز بعد نخوابید چون شب بعدی نخواهیدتوانست خوب بخوابید. – اگر با وجود بکار بردن موارد فوق باز هم بد خواب هستید به پزشک مراجعه کنید و در باره مشکلاتی که مانع از خوب خوابیدن شما میشوند با وی مشورت کنید. دکتر می تواند تشخیص دهد آیا علت بی خوابی شما ، بیماری ، استفاده از دارویی خاص ، یا مشکلات هیجانی است یا نه؟ شواهدی وجود دارد که نشان میدهد درمان رفتار شناسی مفیداست بخصوص اگربی خوابی شمامزمن شده باشد. خوابیدن در زمان نادرست، شیفت کاری کردن ، مراقبت شبانه از فرزندان شما ممکن است بنا به شرایط کاری در زمان طبیعی خواب مجبور باشید بیدار بمانید.اگر گهگاهی این شرایط را دارید ، کنار آمدن با آن خیلی سخت نیست. اما شیفت کاران ، مانند دکتر ها یا پرستارانی که تمام شب را کار می کنند ، یا مادرانی که شبانه از کودکان خود مراقبت می کنند ، ممکن است دچار مشکل شوند. این درست حالتی است که در مسافرت های هوایی طولانی رخ میدهد ، یعنی زمان خواب طبیعی شما به هم می خورد و زمانی که سایر مردم خواب هستند شما مجبور به بیداری هستید. یک راه خوب برای بازگشت به حالت طبیعی بیدار شدن صبح زود و در زمان مشخص می باشد. مهم نیست شب گذشته چقدر دیر خوابیده باشید.می توانید برای کمک به این منظور از ساعت زنگدار استفاده کنید همچنین شب بعد زود تر از ساعت ده به رختخواب نروید اگر از این روش استفاده کنید به زمان خواب طبیعی  باز خواهید گشت.

خواب بیش از حد

شما ممکن است صبح به هنگام بر خواستن از خواب هنوز احساس خستگی و خواب آلودگی داشته باشید عمده ترین دلیل می توانداین باشد که شما شب را خوب نخوابیده اید. شما حتی ممکن است پس از یک هفته خواب کافی شبانه، هنگام روز احساس خواب آلودگی کنید. علت این مشکل می تواند یک بیماری مانند دیابت ، عفونت ویروسی ویا مشکل در کار غده تیروئید باشد شرایط دیگری هم باعث خواب بیش از حد افراد می شود.

خواب آلودگی در روز ( Narcolepsy )

این یک حالت شرایط غیر معمول است که اغلب توسط پزشکان قابل تشخیص نیست. دو نشانه عمده برای این بیماری موجود است: – احساس خواب آلودگی شدید هنگام روز ، حتی در حضور دیگران انسان ممکن است چرت بزند. – شما ممکن است بهطور ناگهانی ، هنگام عصبانیت یا خندیدن یا هیجان زدگی کنترل عضلات خود را از دست بدهید و ولو شوید ، به این حالت  cataplexyمی گویند. همچنین شما ممکن است به حالتهای زیر دچار شوید: – هنگام به  خواب رفتن یا هنگام بر خواستن قادر به تکلم نباشید ، به این حالت  فلج ناشی از خواب  می گویند(sleep paralysis). – صدا های عجیب و غریب بشنوید یا تصاویر خیالی را مشاهده کنید. – شما ممکن است در خواب به طور اتوماتیک کارهایی را انجام دهید که به هیچ وجه هنگام بیداری آنها را به یاد نمی آورید. – ممکن است نیمه شب با احساس گرگرفتگی از خواب بپرید. دلیل این موضوع اخیرا کشف شده و مربوط به کمبود ماده اورکسین یا هیپوکرتین می باشد درمان این بیماری شامل انجام ورزش منظم وداشتن برنامه منظم شبانه می باشد و با توجه به الگوی بیماری شما مصرف برخی از دارو های ضد افسردگی یا داروهایی که باعث افزایش سطح هوشیاری می شوند مانند مدافینیل می تواند سودمند باشد.

خواب آشفته و نا منظم

-شما ممکن است هنگام خواب خروپف کنید ویا در زمان های کوتاهی تنفستان دچار وقفه شود، دلیل این امر بسته شدن قسمت فوقانی دستگاه تنفسی شما می باشد. – هر وقت که تنفستان متوقف شود  شما از خواب میپرید و  عضلات بدن و به ویژه دست و پایتان  ممکن است دچار پرش شوند. – شمافقط برای مدت کوتاهی قبل از دوباره به خواب رفتن بیدار هستید. – این حالت معمولاچندباردرهنگام شب روی میدهدودرنتیجه شماروزبعداحساس خستگی وکوفتگی وخواب آلودگی شدید خواهیدداشت. – شما همچنین پس از بر خواستن از خواب ممکن است دچار سردرد یا خشکی دهان شوید.  این حالت در سالخوردگان ، همچنین سیگاری ها و الکلی ها و همچنین افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر روی می دهد. خود بیمار خیلی ممکن است متوجه این حالت نشود و بیشتر همسر ش متوجه این رویداد می شوند. برای بهبود شرایط باید برخی از رفتار های روزمره خود مانند سیگار کشیدن ، اضافه وزن و نوشیدن الکل وخوابیدن دروضعیتهای مختلف را متوقف کنید. اگر وضعیت راه های تنفسی شما وخیم است ،شایدلازم باشدازوسایل مخصوصی که برای کمک به این منظورساخته شده اندمانند CPAPاستفاده کنید.    این وسایل ماسک مانند روی بینی شما نصب می شوند و فشار هوای لازم را برای باز نگاه داشته شدن مجرای تنفسی شما اعمال می کنند.

مشکلات دیگر خواب

حدود پنج درصد بالغین دچار وحشت شبانه می شوند و یک درصد هنگام خواب راه می روند. اما این دو حالت در کودکان بیشتر مشاهده می شود راه رفتن در خواب: اگر شما در خواب راه می روید به چشم افراددیگر مانند کسی خواهید بود که  تازه از خواب عمیق برخاسته است. شما ممکن است از خواب بیدار شوید و کارهایی انجام دهید که ممکن است کاملا پیچیده باشد مانند راه افتادن در اطراف منزل ،بالا و  پایین رفتن از پله ها و انجام سایر کارهایی که ممکن است باعث شرمساری شما شود یا حتی شما را به خطر اندازد. در راه رفتن شما اغلب متوجه این رویداد ها نخواهید شد مگر اینکه کسی شما را بیدار کند. راه رفتن درخواب ممکن است در پی از وحشت شبانه روی دهد(به نکات زیر توجه کنید). فردی راه که در خواب راه میرودبدون بیدار کردن بااحتیاط به سمت رختخواب هدایت کنید.شایدلازم باشداشیاتیزوخطرناک مانندچاقورادرکمدقرارداده ودر آن راقفل کنید.همچنین قفل کردن دروپنجره برای حفاظت ازآسیب دیدگی لازم باشد.

وحشت شبانه:

خوابهای ترسناک می تواند به تنهایی روی دهد و باعث خواب روی نشود فردی که با دیدن خواب ترسناک از خواب می پرد مانند کسی به نظر میرسد که ناگهان از خواب پریده و هنوز نیمه هشیار است ، این گونه افراد اغلب بدون بیدار شدن کامل دوباره به خواب می روند بهترین کاری که می توانید برای این افراد انجام دهید این است که به نشستن آنها کمک کنید تا کم کم به خواب بروند وحشت شبانه با خوابهای وحشتناک یا کابوس متفاوت است زیرا فرد هنگام بیداری آنرا به یاد نمیاورد

کابوس:

بسیاری از ما خوابهای ترسناک یا کابوس را تجربه کرده ایم. کابوسها معمولا حوالی صبح که ما واضح ترین و خاطرآورترین خوابها را می بینیم روی می دهند. این کابوسها در اثر آشفتگی ذهنی روی می دهند و اغلب به خودی خود بی خطرند مگر اینکه مکررا تکرار شوند. این کابوسها بیشتر در اثر ترس از مرگ ، حوادث ناگوار ، تصادف و ترس از مورد حمله قرار گرفتن روی می دهند . مشاوره ممکن است مفید باشد.

سندرم پاهای بی قرار:

-شما احساس می کنید باید پاها یا در بعضی موارد اعضای دیگر خود را حرکت دهید -شما ممکن است در پاهای خود احساس سوزش ، خارش یا درد داشته باشید. -این احساس اغلب مزاحم استراحت شما می شود. – این احساسات  بد معمولا شب هنگام بیشتر می شوند. –  این احساسات ناخوشایند اغلب با حرکت دادن پا و یا راه رفتن از بین می روند حرکات کششی هم به از بین رفتن این حالت کمک میکنند. ابتلا به این بیماری در هنگام روز برای کار کردن شماوهنگام شب نیزبرای خواب شما ایجاد مشکل میکند. این بیماری معمولا ارثی است و مبتلایان اغلب تا میان سالی به پزشک مرجعه نمی کنند.گرچه علائم این بیماری در سنین کودکی هم قابل مشاهده است این بیماری اغلب به خودی خود ظاهر می شود. همچنین این بیماری ممکن است در اثر کمبود ویتامین یا آهن ،همچنین مشکلات کلیوی یا دیابت روی دهد. حاملگی نیز می تواند باعث بروز این مشکل شود.اگرعلت این بیماری بیماری دیگری نباشد در مان ان  بستگی به شدت آن دارد ، در حالتهای خفیف می توان با انجام کارهایی ساده علائم این بیماری راکنترل کردوخواب شما را بهبودداد. در موارد حاد انجام معالجات پزشکی سودمند خواهد بود. این معالجات شامل معالجات بیماری پارکینسون ،صرع و مصرف دارو های مسکن خواهد بود اگر معالجات ساده سودمند نبود ، شما باید به متخصص بیماری های حرکتی و خواب مراجعه کنید

خیال بافی: (Autism)

بعضی افرادی که دچار اوهام هستند و در عالم غیر واقعی زندگی می کنند ممکن است متوجه نشوند که شب برای خواب است و شب هنگام وقتی همه خواب هستند ، بخواهند بیدار بمانند. این افراد همیشه به کمک پزشک متخصص نیاز مندند.

این برشور توسط گروه آموزش کالج سلطنتی روانپزشکی بریتانیا تهیه گردیده است.
اطلاعات مربوط به درمان ها می تواند به سرعت تغییر کند و کالج به طور مرتب صفحات اطلاعات سلامت روان خود را به روز می کند.

 

 

 

منتشرشده در دانستنی ها و ویتامین ها ،داروها ،سلامت وپوست،ماسک ها، خواص مواد غذایی، گیاهان دارویی ،مرکبات , زیبایی | دیدگاه‌تان را بنویسید:

درمان فوری سنگ کلیه با هندوانه پخته

سنگ کلیه معمولا باعث درد در پھلوی راست یا چپ بدن می‌شود و بسیار ناراحت کننده است. یکی از روش‌‎‎های سنتی دفع سنگ از گذشته تا امروز جوشاندن هندوانه بوده است.

سنگ کلیه

به گزارش همشهری آنلاین، یکی از روش‌های سنتی در درمان سنگ کلیه نوشیدن هندوانه پخته است؛ در اینفوگرافیک زیر مراحل انجام این کار را می‌خوانید:

این نوشیدنی سه سوته سنگ کلیه را پودر می‌کند | درمان فوری سنگ کلیه با هندوانه پخته

همشهری

منتشرشده در دانستنی ها و ویتامین ها ،داروها ،سلامت وپوست،ماسک ها، خواص مواد غذایی، گیاهان دارویی ،مرکبات , زیبایی | دیدگاه‌تان را بنویسید:

کم‌خـــونی را با غــذا برطرف کنید

کم‌خـــونی را با غــذا برطرف کنید
کم خونی یا آنمیا به علت کمبود گلبول های قرمز در بدن رخ می دهد. گلبول های قرمز، اکسیژن را به تمامی نقاط بدن می رساند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، علت کم خونی متعدد است از جمله، کمبود آهن، اسید فولیک و ویتامین B12. اما غذاهایی که می تواند با این اختلال مقابله کند، عبارتند از:
*بادام زمینی: برای تأمین نیاز روزانه آهن، یک مشت بادام زمینی مصرف کنید یا هر روز ساندویچ کره بادام زمینی به همراه آب پرتقال برای دریافت ۰٫۶ میلی گرم آهن مصرف کنید.
*سیب: ویتامین C موجود در سیب در جذب آهن موثر است
*انار: این میوه حاوی ویتامین ها، آهن، فیبر و پتاسیم است که جریان خون سالم را حفظ می کند.
خرما : خرما غنی از آهن است در نتیجه کم خونی را درمان می کند.
*عسل: این ماده طبیعی بسیار موثر و حیاتی است. مصرف روزی ۱۰۰ میلی گرم عسل، ۰٫۴۲ میلی گرم آهن مورد نیاز بدن را تأمین می کند. منیزیم و مس موجود در عسل نیز می تواند میزان گلبول های قرمز بدن را افزایش دهد.
*لوبیا: انواع مختلف لوبیا غنی از آهن است؛ یک لیوان لوبیا ۵ میلی گرم آهن بدن را تأمین می کند علاوه بر آن، لوبیا حاوی پروتئین بالا و چربی پایین است که در پیش گیری از کم خونی نیز نقش دارد.
*جو دو سر: تنها مصرف روزانه ۲قاشق غذاخوری جو دو سر، ۲٫۵ میلی گرم از آهن مورد نیاز بدن را تأمین می کند.
*نان سبوس دار: یک برش نان سبوس دار، ۶ درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تأمین می کند.
*چغندر قرمز: این گیاه تصفیه کننده موثر خون است و مصرف آن یکی از بهترین راه های پیشگیری از کم خونی است.
منتشرشده در دانستنی ها و ویتامین ها ،داروها ،سلامت وپوست،ماسک ها، خواص مواد غذایی، گیاهان دارویی ،مرکبات , زیبایی | دیدگاه‌تان را بنویسید:

تفاوت بین کلسترول خوب (HDL)‌ و کلسترول بد (LDL)

کلسترول خوب و کلسترول بد چیست؟

ممکن است خوردن کلسترول را برای بقیه‌ی عمرتان کنار بگذارید و باز هم کلسترول خونتان بالا باشد. اما چطور چنین می‌شود؟

تفاوت بین کلسترول خوب (HDL)‌ و کلسترول بد (LDL)

در واقع تمام سلول‌های بدن می‌توانند کلسترول بسازند.

البته این خوب است، زیرا همه‌ی سلول‌ها برای حفظ غشاء سلولی نیاز به کلسترول دارند. بدن به طور خودکار میزان کلسترول سلول‌ها را می‌سنجد و اگر حس کند که کلسترول کافی نیست، آن را تولید می‌کند. علاوه بر این کلسترول یکی از اجزای اصلی در تولید ویتامین D و دیگر مواد مفید مانند استروژن و تستوسترون است. اما حتی در صورتیکه که سلول‌ها کلسترول تولید کنند باز هم بعضی از سلول‌ها به کلسترول اضافی نیاز دارند و اینجاست که کبد وارد صحنه می‌شود.

بدن و بطور خاص کبد، حدود ۷۵ درصد کلسترول موجود در بدن را می‌سازد؛ و مقدار جزئی باقیمانده از طریق روده‌ ها جذب می‌شود. این کلسترول بیرونی از پروتئین حیوانی و لبنیات تأمین می‌شود. اما حتی چنانچه غذاهای بدون کلسترول بخورید، کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها به سرعت شکسته می‌شوند و کربن آزاد می‌کنند که در کبد به کار تولید کلسترول می‌آید. اگر کبد حس کند که تخمدان‌ها به کلسترول بیشتری برای تولید  استروژن نیاز دارند، کلسترول تولید می‌کند و آن را به شکل کلسترول LDL‌ وارد خون می‌کند.

کبد حدود ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسترول در روز تولید می‌کند:

  • بنابراین کلسترول همیشه در بدن دردسترس سلول‌ها هست.
  • در صورتی که LDL مصرف نشود، کبد مقدار اضافی آن را به صورت HDL در می‌آورد.
  • هنگامی که این لیپوپروتئین‌ها به کبد باز می‌گردند برای تولید صفرا استفاده می‌شوند که برای جذب مواد غذایی در روده در حین هضم غذا استفاده می‌شود.

سیستمی که در بالا شرح داده شد بسیار جالب است، اما کامل نیست.

ژنتیک در میزان کلسترول خون نقش دارد، و بعضی افراد در مقایسه با بقیه وضعیت خودکنترلی بدنشان بهتر است.

یعنی اگر آنها مقداری زیادی کلسترول در رژیم غذایی استفاده کنند، بدنشان، سرعت کلسترول سازی را بطور خودکار پایین می‌آورد و سطح کلسترول کلی بدن را تنظیم می‌کند. اما در بعضی افراد با خوردن کلسترول زیاد، میزان تولید کلسترول در بدن کم نمی‌شود. با افزایش سن، در دیواره‌ی رگ‌ها پلاک ایجاد می‌شود. بعضی از این پلاک‌ها ممکن است از کلسترول LDL‌ اضافی در خون ساخته شوند. این پلاک‌ها باعث تنگی رگ‌ها می‌شوند که به آن تصلب شرایین گفته می‌شود.

مشکل اینجاست که کلسترول LDL‌ مانند ملاتِ کم‌کیفیت است.

وقتی این ملات شل شود و بشکند، بدن در پی ترمیم آن برمی‌آید و در نتیجه در این قسمت‌ها لخته‌های خونی تشکیل می‌شود که منجر به حمله قلبی و سکته مغزی می‌شود. کلسترول HDL می‌تواند از این اتفاق جلوگیری کند، چرا که می‌تواند کلسترول LDL سرگردان در خون را به سوی کبد هدایت کند. به همین دلیل است که کلسترول HDL‌ را کلسترول «خوب» می‌نامیم – چون با کاهش LDL در رگ‌ها، خطر حملات قلبی و سکته‌های مغزی را کاهش می‌دهد.

تست و کاهش سطح آن

برای تشخیص ظاهری کلسترول بالا، به جز مشاهده‌ی برآمدگی‌های زردرنگ در اطراف چشم و روی پلک‌ها راه دیگری وجود ندارد، یعنی شما به جز این راه، به روش دیگری متوجه نمی‌شوید که کلسترول خونتان بالاست. این نکته را هم در نظر بگیرید که ممکن است رژیم غذایی سالمی داشته باشید و فعالیت بدنی هم داشته باشید ولی کلسترول خونتان بیشتر از حد مجاز باشد. در این میان شرایط ژنتیکی نقش دارند. علاوه بر این ممکن است بدنتان در شکستن و تبدیل لیپوپروتئین‌ها مشکل داشته باشد.

با وجود این، باید از سن ۲۰ سالگی به بعد هر ۵ سال یکبار آزمایش کلسترول انجام دهید. ۸ تا ۱۲ ساعت پیش از انجام آزمایش نبایستی غذا، مایعات یا دارو بخورید، زیرا بدن تا چند سال بعد از غذا مشغول فرآوری آن است. در این آزمایش معمولاً میزان کلسترول LDL ، کلسترول HDL، تری گلیسیرید، و LP (نوعی کلسترول LDL) سنجیده می‌شود. مجموع این چهار نوع کلسترول، کلسترول کل را نتیجه می‌دهد. عدد کلسترول کل باید کمتر از ۲۰۰ mg/dl باشد. افرادی با کلسترول بالاتر از mg/dl250 دو برابر افرادی که کلسترولی در حدود ۲۰۰ دارند در خطر حمله‌ی قلبی هستند.

پزشک معمولاً به به همان اندازه که به عدد کلسترول کل توجه دارد به هر یک از اعداد کلسترول خوب و کلسترول بد نیز توجه می‎کند.

  • بالا بودن HDL‌ نشانه‌ی خوبی است و برای مردان حدود ۵۰ و برای زنان حدود ۶۰ است.
  • نسبت LDL‌ به HDL، ۳ به ۱ است.

البته در مورد سطح آن نباید نگران باشید.

راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آنها کلسترول خوب را افزایش و کلسترول بد را کاهش دهید:

  • به این منظور کلسترول غذایتان را کاهش دهید.
  • روغن های غیر طبیعی و ناسالم استفاده نکنید.
  • خوردن گوشت، تخم‌مرغ و لبنیات را محدود کنید.
  • سیگار کشیدن را متوقف کنید.
    – سیگار کشیدن باعث بالارفتن کلسترول می‌شود و این دلیل خوبی است که سیگار را کنار بگذارید.
  • ورزش کنید؛ ورزش میزان کلسترول خوب را افزایش می‌دهد.
  • همچنین ممکن است پزشک برای شما داروهایی تجویز کند که روند کلسترول سازی در کبد را کاهش دهد؛
    – این داروها حاوی «استاتین» هستند.

اکنون که در مورد کلسترول خوب و کلسترول بد و شیوه‌ی تبدیل آنها به یکدیگر بیشتر می‌دانید می‌توانید برای رژیم غذایی و سبک زندگی‌تان برنامه ریزی کنید و همچنین با اطلاعات و اطمینان به نفس بیشتری از پزشکتان بخواهید که برای کنترل کلسترول و آزمایش خون‌تان برنامه ریزی کند.

منبع: health.howstuffworks.com ترجمه: گروه ترجمه پارسی طب

منتشرشده در سلامتی و رژیم غذایی-بهداشت و سلامت تغذیه | دیدگاه‌تان را بنویسید: