این ترکیب با افزایش ترشح نیتریک اکسید در خون، دیواره رگهای خونی را گشاد میکند و به همین دلیل میتواند عملکرد قلب را تحت تاثیر قرار دهد. بر این اساس در افرادی که روزانه ۵/۲ میلیگرم ایزوفلاون در برنامه غذایی روزانه آنها وجود داشته باشد، در مقایسه با افرادی که در برنامه غذایی روزانهشان ۳۳/۰ میلیگرم ایزو فلاون دریافت میکنند، میزان فشار خون حدود ۵/۵ میلیمتر جیوه کاهش پیدا میکند. برای اینکه بتوانید معیار مناسبی از آنچه گفته شد، داشته باشید، این نکته را مد نظر قرار دهید که یک لیوان شیر سویا حاوی ۲۲ میلیگرم ایزوفلاون و ۱۰۰ گرم سویای بو داده شده که به عنوان آجیل مصرف میشود دارای ۱۳۰ میلیگرم ایزوفلاون است.
به گفته متخصصان، مصرف پروتئین سویا در کنار داشتن یک برنامه غذایی سالم که سرشار از میوه و سبزیجات مختلف، لبنیات کمچرب و غلات کامل باشد، میتواند با کاهش میزان فشار خون در افرادی که در معرض ابتلا به بیماری فشار خون هستند، احتمال ابتلا به این بیماری و پیامدهای ناشی از آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. ویژگی منحصر به فرد این روش در مقایسه با روشهای دیگر کاهش فشار خون، این است که تغییرات خاصی را در برنامه غذایی روزانه افراد ایجاد نمیکند و نیاز به تجویز هیچ دارویی برای کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری نیست. پزشکان بر این باورند ایزوفلاون منجر به افزایش تولید آنزیمی میشود که در خون اکسید نیتریک آزاد میکند. ترشح این ماده شیمیایی در خون موجب اتساع رگهای خونی و در نتیجه کاهش فشار خون میشود.
بر این اساس، افرادی که از بیماری فشار خون رنج میبرند و به طور دائم با پیامدها و عوارض ناشی از این بیماری، دست و پنجه نرم میکنند، میتوانند با استفاده از این راهکار ساده و تنها با افزودن سویا یا فرآوردههای غذایی که از آن تهیه میشود، به جنگ با این بیماری بروند.
همچنین چای سبز که این روزها بسیاری از افراد، آن را به عنوان یک نوشیدنی سالم جایگزین چای سیاه کردهاند نیز حاوی مقادیری از ایزوفلاون است که میتواند موجب کاهش فشار خون شود.
منبع: جام جم- پرنیان قربانپور