ذرت بو داده، میان وعده ای سالم

تغذیه و تناسب اندام
فکر می‌کنید کدام گروه از مواد غذایی می‌تواند میان‌وعده غذایی مقوی و سالمی باشد؟

بر اساس یافته‌های جدید متخصصان علم تغذیه، غلات کامل در مقایسه با میوه‌ها و سبزیجات حاوی آنتی‌اکسیدان بیشتری است. پلی فنول از جمله آنتی‌اکسیدان‌های مفید برای بدن است که مقدار آن در یک وعده ذرت بوداده ۳۰۰ میلی‌گرم است. در حالی که مقدار این آنتی‌اکسیدان در یک وعده ذرت شیرین حدود ۱۱۴ میلی‌گرم و در یک میان‌وعده متشکل از چند نوع میوه مختلف حدود ۱۶۰ میلی‌گرم است. پلی‌فنول به صورت رقیق در بیش از ۹۰ درصد از آب میوه‌ها یافت می‌شود. بنابراین در ذرت بو داده که تنها ۴ درصد آن را آب تشکیل می‌دهد، تراکم این آنتی‌اکسیدان بیشتر است. در برنامه غذایی روزانه افراد، میوه ۲۵۵ میلی‌گرم و سبزیجات ۲۱۸ میلی‌گرم از پلی فنول مورد نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. در نظر گرفتن یک وعده ذرت بو داده در برنامه غذایی روزانه افراد می‌تواند ۱۳ درصد از پلی فنول مورد نیاز آنها را تامین کند. در حقیقت هر دانه از این نوع ذرت حاوی مقدار زیادی پلی فنول و فیبر است؛ البته افزودن مقداری نمک، کره و دیگر چاشنی‌هایی که حاوی کالری زیادی هستند، می‌تواند این میان‌وعده سالم را به یک میان‌وعده ناسالم تبدیل کند. اگر دانه‌های ذرت تحت فشار هوا بو داده شوند، کمترین میزان کالری را خواهد داشت و چنانچه از مایکروویو برای بو دادن ذرت استفاده شود، میزان کالری آن به ۲ برابر افزایش پیدا می‌کند، اما اگر می‌خواهید خودتان در خانه ذرت بو داده تهیه کنید، بهتر است برای این کار از روش خانگی و با استفاده از کمی روغن انجام دهید. ذرتی که با استفاده از مایکروویو تهیه شده باشد، چربی بیشتری دارد. توجه داشته باشید که ذرت بوداده نمی‌تواند به عنوان یک میان‌وعده سالم جایگزین مناسبی برای میوه‌ها و سبزیجات باشد؛ چرا که این میان وعده فاقد ویتامین‌ها و دیگر مواد غذایی است که در این گروه از مواد غذایی وجود دارد و برای سلامت بدن ضروری است. علاوه بر این، ذرت تنها میان‌وعده‌ای است که می‌توان آن را یک غله کامل صد درصد غیر فرآوری شده دانست. فرآورده‌هایی که به عنوان غله کامل برای وعده غذایی صبحانه تهیه می‌شوند مواد غذایی فرآوری شده هستند که به آنها ترکیبات دیگری نیز افزوده شده است و تنها ۵۱ درصد آن را غله کامل تشکیل می‌دهد. معمولا غلات کامل در برنامه غذایی افراد جایگاهی ندارد و به این ترتیب تنها با خوردن یک وعده ذرت بوداده در برنامه غذایی روزانه می‌توان کمبود غلات کامل در بدن را تا حد زیادی بر طرف کرد.

جام جم : پرنیان قربانپور – کار شناس تغذیه

این نوشته در خواص خوراکی ها و دانه ها،خشکبار، روغن ها، گیاهان و میوه ها, دانستنی ها و ویتامین ها ،داروها ،سلامت وپوست،ماسک ها، خواص مواد غذایی، گیاهان دارویی ،مرکبات , زیبایی, دانش تغذیه - وعده غذایی, سلامتی و رژیم غذایی-بهداشت و سلامت تغذیه, غذاهای سریع ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *