طرز تهیه ترش تره گیلان

مواد لازم:

جعفری، گشنیز،تره ،اسفناج، برگ چغندر : ۱ کیلو

چند شاخه شنبلیله ونعناع

چوچاق، ترش واش و وارمبوهم کمی

(برای آنان که زیاد غذای گوشتی دوست ندارند بخورند)

برنج : ۱ قاشق غذاخوری

آب :۱ پیمانه

آب لیمو یا آب نارنج:۱  پیمانه( ازگوجه سبزکوچک ترش هم می توان بجای ترشی در ابتدا داخل سبزی ها ریخت تا ترش مزه شود)

سیر: ۱ بوته ویا برگ سیر نصف دسته

نمک ، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روغن: به میزان لازم اگر از کره استفاده شود غذا  خوشمزه تر می شود و حتی می توانید رویه ماست (سر ماست ) که چرب است درون آن بریزد و یا از سر شیر به جای کره استفاده کنید

تخم مرغ: ۲ تا۳ عدد

طرز تهیه:

در سبزیجات مواد اولیه دقت کنید  که میزان تره زیاد نباشد ولی اسفناج و برگ چندر باید بیشتر باشد. بدون سبزیجات محلی قید شده در مواد لازم هم می توانید این غذا را تهیه کنید . اما  کمی  نعنا به خوش طعم شدن آن کمک می کند در صورتی که نعنای تازه نداشتید می توانید از نعناع خشک و دیگر سبزیهای معطر  خشک استفاده کنید  . اگر از سبزیجات خشک استفاده می کنید ،   همان اول پخت آنها را  اضافه کنید  بهتر است تا به همراه سیزیهای تازه  بپزد .

سبزی ها وسیر را شسته بعد کمی خرد کنید داخل قابلمه همراه یک قاشق برنج خیس خرده و شسته ونمک ،زردچوبه واگر دوست داشتید کمی  دارچین ،  در ظرفی مناسب بریزید (  معمولا در گیلا ن از گمج که یک ظرف سفالی است استفاده می شود ) و  با نصف لیوان آب بگذارید  بپزد. یادتان باشد اب زیاد نریزید .اگر آبش کم بود می توانید کمی آب جوش دوباره به آن اضافه کنید.چون سبزی هم خودش اب دارد با حرارت ملایم بپزید

پس از پختن سبزی که تقریبا آب آن هم تما م شده است بعد ترشی مورد نظر را  نزدیک آماده  شدن  اضافه کرده بگذارید به خورد سبزجات برود.  بعد از روی حرارت برداشته کمی که سرد شد با گوشت کوب بکو بید تا زیاد درشت نباشد.  حال دوباره روی حرارت قرار داده بچشید تا اگر ترشی یا نمکش اندازه نبود اضافه کنید. کره یاهرروغنی که دوست داشتید به آن اضافه کرده  وکمی تفت دهید ( فقط تفت دهید )  تا خوشمزه تر شود ولی آب آن زیاد خشک نشود.  تخم مرغ ها را در آن بشکنید.  وقتی کمی خودش را گرفت هم بزنید تا تخم مرغ باتمام سبزی مخلوط شود ولی خیلی ریز نشود و در خورشت  تکه های تخم مرغها  نمایان باشند.  فلفل را هم اضافه  کنید .خورشت آماده است آن را با برنج کته وترب  و زیتون در گیلان سرو می کنند.این غذا با نان هم خوشمزه می شود .نوش جانتان

دستوراین غذا در هر  شهر یا استان گیلان ممکن است متفاوت باشد.

این نوشته در غذاهای سنتی و محلی ایران ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

5 Responses to طرز تهیه ترش تره گیلان

  1. طناز می‌گوید:

    سلام سمانه جون، خیلی سایتتو دوست داشتم و مرسییییییی
    یه چیز دیگه که می خوام بابتش ازت تشکر کنم جملات زیبا و الهام بخشی هست که اینجا خوندم.
    ازت ممنونم

    در پناه خداوند بزرگ سلامت و شاد باشی

    • adineh می‌گوید:

      با درود فراوان :طناز خانم من سمانه نیستم آدینه ام فکر کنم اشتباهی شده.به هر حال ممنون از انرژی مثبت شما خوشحالم که مورد پسند تان بود باسپاس فراوان. آدینه

  2. sedy می‌گوید:

    خانوم اموزگار عزیز در کدبانو بودن شما شکی نیست ولی یک پیشنهاد دارم این که اگر شما تخم مرغ و سیر را جدا سرخ کرده و در اخرین مرحله به ان اضافه کرده.مرسی به خاطر وبلاگ خوبتان.

  3. مهسا می‌گوید:

    سلااام..من امروز واسه نهار ترش تره درست کردم…از اونجایی که خودم شمالیم..سعی کردم خیلی خوب بپزم…تا الان که خووب بوده:))))

    • adineh می‌گوید:

      با درود به شما من هم لاهیجانی هستم
      نوش جانتان حنما خیلی بهتر از من درست می کنید و خوشمزه تر . شما استادید . سهم ما را هم کنار بگدارید مخصوصا با چاشنی آبلیمو را من خیلی د وست دارم و با کته . انهم بادست بخوری خیلی حال می ده حواستان باشدکه زیادخشک نشود من با کمی کره یا رویه ماست ( سرماست ) درست می کنم . فقط سعی کنید زیاد خشک نشود تره باید کمی شل باشد.وقتی آبش دارد تمام می شو د روغن مورد نظر را بریزید یک تفت کوتاه بدهید و تخم مرغ را بریزید کمی که گرفت هنوز سفت نشده هم بزنید تاتخم مرغ بخورد سبزی برود در آخر هم ترشی را. نوش جانتان و سپاس از انرژی مثبتی که دادید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>