زیتون پرورده (گیلان)

مواد لازم:

زیتون درشت کمی سفت: نیم کیلو

گردو:۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم

سبزی  تازه: ۲۵۰گرم (سبزهای معطر  نعناع ، گشنیز، چوچاق (اگرچوچاق در دسترس نبود اشکالی ندارد )ولی گشنیز از نعناع  بیشترباشد.( اگر نعناع زیاد باشد تلخ می شود) در صورت در دسترس نبودن سبزی تازه، می توان از یک قاشق سبز ی خشک هم استفاده کرد.

گلپر و نمک  وفلفل به دلخواه

آب انار: به میزان دلخواه (اگر آب انار نبود می  توان از رب انار که با کمی آب جوش بازشده استفاده کرد)در شمال اگر انار ترش هم باشد آنر می کوبند و داخل زیتون پرورده می ر یزند.

سیر :۱ حبه یا بیشتر ( بدلخواه) برای خوش طعم شدن می توان از یک عدد پیاز  کوچک و یک قاشق روغن زیتون بی بو یا بودار هم استفاده کرد .

طرز تهیه:هسته های زیتون راپس ازشستن  گرفته  کناری می گذارید . گردو را همراه سیر وپیاز میکس یا چرخ کرده ،سبزی ها را هم پس از شستن و خشک کردن میکس یا چرخ  می کنید.حال همه ی مواد رادر یک ظرف چینی یا سرامیک مخلوط کرده.نمک فلفل، گلپر و ترشی  اش را هم اضافه کنید.    با  چند دانه های انارترش و قرمز آن را تزیین می کنند .معمولا با ترب سفید وماهی شور می خورند وروی سفره شمالیهااین مواد  بیشتر اوقات دیده می شود

دستور زیتون پرورده در  شهرهای  شمالی  کمی با هم تفاوت دارد. زیتون پرورده را معمولا بعنوان ترشی یا چاشنی همراه غذاهایی مثل کباب ، باقلا قاتق ، میرزا قاسمی ، کال کباب یا خورشتها  سرو می کنند . نوش جان



این نوشته در غذاهای سنتی و محلی ایران ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *