کدو حلوایی طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد اما بسیار کم کالری است به طوری که در هر ۱۰۰ گرم از این گیاه تنها ۲۰ کالری وجود دارد.کدو حلوایی یکی از نیروگاههای تولید ریزمغذیهای حیات بخش در طبیعت است که با بیش از
این گیاه خوراکی حاوی اکسیدهای قدرتمند آنتی هیدروکسی است که یک اسید طبیعی در میوه است و سلولهای مرده پوست را برطرف کرده و پوست را درخشان میکند. همچنین حاوی ویتامین A است که به تولید سلولهای پوستی جدید و نرمتر و جوانتر شدن این بافت کمک میکند.
کدو حوایی با داشتن غنیترین ریزمغذیها، مجهز به سلاحهایی موثر برای مقابله با بیماریها است.
دکتر ویلیام کلوور ـ متخصص انستیتو ملی سرطان آمریکاـ در این باره میگوید: کدو حلوایی به دلیل داشتن مقادیر بالای کاروتنوئید۳۰ درصد از بروز تمام انواع سرطانها پیشگیری میکند.
علاوه بر این کدو حلوایی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای بتاکاروتن که در میوهها و سبزیهای نارنجی رنگ مثل هویج و کدو به وفور یافت میشود، از پوست در برابر تشعشعات ماوراء بنفش محافظت میکند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتی تاثیر محافظتی کرم ضد آفتاب را افزایش میدهد.
به علاوه عصاره کدو حلوایی لایه محافظتی روی پوست در برابر فاکتورهای محیط زیستی دیگر مثل آلودگی هوا، استرس و دود سیگار ایجاد میکند.
بر اساس این گزارش، تخمههای کدو حلوایی به دلیل این که منابع سرشار از عنصر روی و اسیدهای چرب امگا ـ ۳ هستند، مهارت و توان مغز را بالا برده و به شما کمک میکند بهتر و سریعتر فکر کنید، ذهن شما را تیزتر کرده و در عین حال سبب تقویت تراکم استخوانهای سالم میشود.
راهنمای خرید،نگهداری و پخت
هنگام خرید، باید کدوهای سالم و بدون لک را جدا کنید. از خرید کدوهایی که با کمی فشار دادن، نشانههای لهیدگی احساس میکنید، بپرهیزید.
این سبزی را قبل از بریدن می توانید در جایی خنک (بیرون از یخچال) بگذارید، اما به محض برش دادن، بدون برداشتن تخمههای کدو، باید آن را داخل کیسهای پلاستیکی در یخچال قرار دهید.
این کدو را میتوانید آبپز، بخارپز یا کباب کنید و به کمک مغزها و عسل دسرهایی خوشمزه از آن تهیه کنید. اگر کدو حلوایی که خریدهاید، بیش از مصرف هفتگیتان است، توصیه میشود آن را بخارپز کرده و در بستهبندی هایی کوچک، در فریزر ذخیره کنید. البته سعی کنید تا مدت یک ماه آن را میل کنید و بیش از این در فریزر هم نگذارید.
شما میتوانید با مخلوط کردن این سبزی با انواع سبزیجات از جمله کرفس و جوانه گندم تازه، غذایی مفید برای کسانی که فشار خون بالایی دارند، تهیه کنید، زیرا هر سه این سبزی ها، تنظیمکننده فشار خون هستند.
به علاوه، مصرف توام کدو حلوایی با سبزیهایی مانند کلم برگ قرمز، قارچ و گوجهفرنگی به دلیل خاصیت کاهندگی چربی خون و دارا بودن آنتیاکسیدان فراوان، برای کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند، توصیه میشود که میتوانید آنها را با هم، در سوپ و یا کنار ماهی و مرغ بخارپز یا کباب شده میل کنید. منبع: سلامت بانوان