طرز تهیه پیتا، نان لبنانی

طرز تهیه پیتا، نان لبنانی
ظرفی رو چرب می کنیم و خمیر رو توش می چرخونیم تا کل سطح خمیر و ظرف به روغن آغشته باشه. روش رو با سلفون می پوشونیم و در جای گرمی قرار می دیم.

مواد لازم :
آرد : یک و نیم لیوان
شکر : ۱ قاشق چایخوری
نمک : نصف قاشق چایخوری
اینستنت ییست ( مایه خمیر فوری ) : ۱ قاشق چایخوری
بهبود دهنده : ۱ قاشق چایخوری ( و یا یک هشتم ق چ بیکینگ پودر )
روغن : یک قاشق غذاخوری
آب : نصف لیوان
فر : ۲۵۰ درجه سانتیگراد
طرز تهیه : 
آرد رو توی کاسه می ریزیم.
من آردهای با مارکهای مختلف رو امتحان کردم. آرد قنادی آرد سفید آرد گندم. همه جواب میده. پر گلوتن یا کم گلوتن. پس خیالتون راحت
شکر و نمک رو اضافه می کنیم.
مایه خمیر رو اضافه می کنیم.
پیشنهاد شخصی من با توجه به تجربه ای که دارم اینه که ساده تر خواهد بود اگر برای پیتا از نوع فوری خمیر مایه استفاده کنید  استفاده کنید
( همیشه میزان آب برای هر دو مدل مایه خمیر یکیه فقط دمای آب فرق میکنه )
و بعد بهبود دهنده را اضافه می کنیم . اگر در دسترس نداشتید هم مهم نیست بیکینگ پودر بریزید.
آب و روغن رو هم اضافه می کنیم.
به همون شیوه همیشگی عمود برهم ورزش میدیم تا خمیر لطیفی به دست بیاد. (حدود ده تا ۱۵ دقیقه )
خمیرمون اونقدری سفت نیست که اذیتمون کنه و اصلا هم چسبناک نیست پس به راحتی ورز داده میشه.



ظرفی رو چرب می کنیم و خمیر رو توش می چرخونیم تا کل سطح خمیر و ظرف به روغن آغشته باشه.
روش رو با سلفون می پوشونیم و در جای گرمی قرار می دیم.


 

من فر رو یک دقیقه روشن کرده و بعد خاموش می کنم و  ظرف رو توی فر می ذارم و هر از گاهی هم چک می کنم که فر سرد نشده باشه.

بعد از یک ساعت حجمش تقریبا  دو برابر می شه. این خمیر مثل خمیر نونهای دیگه زیاد پف نمی کنه. توی عکس هم مشخصه
سطح کار رو آرد می پاشیم.
خمیر رو به ۸ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و اگر در کارمون سرعت عمل نداریم حتما گلوله ها رو توی کیسه می ذاریم که سطحشون خشک نشه. این مساله بسیار مهمه.
خمیر رو با وردنه پهن می کنیم و اگر نیاز بود باز زیر و روش آرد می پاشیم.


 
حالا یه مورد که تجربی بهش رسیدم رو ذکر می کنم.  با تجربه به این نتیجه رسیدم که شیوه پهن کردن خمیر در نتیجه نهایی تاثیر میذاره
به این شیوه خمیر رو پهن کنید:
وردنه رو روی سمت راست خمیر قرار میدیم و ساعت گرد می چرخونیم. با دست خمیر رو بلند می کنیم و خلاف حرکت عقربه های ساعت کمی می چرخونیم و باز با وردنه ساعت گرد روش حرکت می کنیم تا پهن شه. اینقدر اینکار رو تکرار می کنیم تا خمیر اندازه یک وجب کاملا باز پهن شه.

 
اگر گیج کننده است زیاد خودتون رو اذیت نکنید. هر جور راحتید پهنش کنید. اما این شیوه ایه که با اون همه پیتا ها عالی و یک تکه باد خواهند کرد.
فر رو روی ۲۵۰ درجه سانتیگراد قرار می دیم. نون ها رو باید روی طبقه وسط بذاریم. من طبقه پایین رو بارها و بارها امتحان کردم. به نظرم زیر نون بعضی وقتها زیادی سریع میپزه. پس نظر من روی طبقه وسطه
چون فر من بزرگه نمیتونم هر بار شبکه رو بیرون بیارم تا نون رو روش قرار بدم اینه که از یه شبکه کوچیک استفاده میکنم.
نون رو روی شبکه فر قرار میدیم و میذاریمش توی فری که کاملا داغه.

 
وقتی دیدید که نون کاملا باد کرده و مثل بادکنک قلمه شده دیگه کفایت می کنه اجازه ندید بیشتر توی فر بمونه که خشک می شه و بعد نمی تونید راحت باهاش کار کنید

 

نون ها رو که از فر بیرون میاریم بادش میخوابه اما مهم اینه که می دونیم نونمون دو لایه است
حتما روی نونها رو با پارچه بپوشونید که خشک نشه.


 
وقتی نون رو نصف میکنیم میبینیم که دو لایه است. اصلا کیفش هم به همینه. یعنی مثل نون همبرگریه فقط نازک. باب طبع آدمهایی که اهل رژیمند.

 
اگر مایلید نونهای بزرگتری داشته باشید میتونید خمیر رو به تعداد کمتری تقسیم کنید اما بنا به تجربه من کار با نون بزرگتر سخت تره.  کوچولوهاش رو من مطمئنم راحت تر باهاش کنار میاید.
من پیتا رو با انواع سس ها میخورم مثل: پستوی ریحان یا جعفری یا تپناد زیتون یا حمص یا متبل بادمجان یا پستوی گوجه خشک یا انواع پته ها انواع شامیها و کوفته ها. به عنوان بیس پیتزا و مخصوصا با سس معروف زعتر یا تپناد گوجه یا حتی پستوی اسفناج. به صورت تست شده برای سالادها و غذاهای عربی مثل فته. ولی غذایی که از همه بیشتر بهم میچسبه عرایسه.
همینقدر بگم که باهاش همه چی میشه خورد
امیدوارم بتونید با موفقیت پیتاهای خوشگلی درست کنید و لذت کافی و وافی ببرید.

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
منبع : cheftayebeh.ir
این نوشته در پنکیک ها، نان ها، پیراشکی، سمبوسه ، ناگت و فلافل و شکم پر ها ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

1 پاسخ به طرز تهیه پیتا، نان لبنانی

  1. مریم می‌گوید:

    خیلی عالی بود ممنونم

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *