کوفته تبریزی

‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍مواد لازم:
۱- گوشت چرخ کرده بدون چربی گوسفندی نیم کیلو( یا گوساله و گوسفند مخلوط)
۲- لپه ۲۰۰ گرم
۳- تخم مرغ محلی ۲ عدد
۴- پیاز سرخ کرده ۳ تا ۴ قاشق سوپ خوری
۵- زردچوبه به مقدار کافی
۶- تخم مرغ محلی پخته شده سفت ۳ عدد
۷- آلو ۱۵۰ گرم
۸- گردوی خرد شده نصف لیوان
۹- نمک و فلفل به مقدار کافی
۱۰-برنج ۱۰۰ گرم
۱۱-تره و پیازچه ریز شده ۲ استکان
۱۲-پیاز متوسط ۲ عدد

طرز تهیه:
پیاز را داخل گوشت رنده می کنیم و در هاونگ می ریزیم و می کوبیم تا گوشت حالت کش دار پیدا کند. برنج را در یک لیوان آب با ۱ قاشق چای خوری زردچوبه نیم پز می کنیم. برنج را در صافی می ریزیم . لپه را نیز جداگانه می پزیم و میکس می کنیم (یا می کوبیم) برنج و لپه را به گوشت اضافه می کنیم. ۲ عدد تخم مرغ را در گوشت می شکنیم و نمک و فلفل و سبزی را نیز اضافه می کنیم. مواد را خوب مخلوط می کنیم بطوریکه حالت چسبندگی پیدا کند. (اگر احساس کردید مواد از هم جدا می شود می توانید ۱ قاشق غذاخوری آرد گندم اضافه کند. )  ۵ تا ۶ استکان آب  در قابلمه ای ریخته ، نصف پیاز سرخ  شده، نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم و روی حرارت  می گذاریم تا بجوش بیاید.  نصف آلوها را نیز در آن می ریزیم (در صورت تمایل می توان از ۱ قاشق رب گوجه هم استفاده کرد) از مایه به اندازه یک پرتقال بزرگ برمی داریم وسط مایه را گود می کنیم نصف تخم مرغ سفت و کمی آلو و پیاز سرخ کرده و گردو را وسط آن می گذاریم وری کوفته را جمع می کنیم بطوریکه تمام مواد داخل کوفته بماند.
کوفته ها را در روغن کمی تفت می دهیم و آهسته درون آب پیاز که در حال جوشیدن است می اندازیم . دردر اوایل پخت درب قابلمه را روی آن نمی گذاریم تا کوفته خودش را ول نکند وقتی کوفته پخته شد نباید بیش از ۱ تا ۲ لیوان آب داشته باشد.  (کدبانو: من  زرشک هم می ریزم  آن را شسته و اگر ترش  دوست نداشتید با یک قاشق چایخوری  سر خالی  شکر کمی شیریننش کنید و کمی زعفران داخل آن پیاز داغ، کشمش، نصف کامل یک مغز گردو،  قیصی  خلالی شده همراه خلال  پسته و بادام داخل کوفته می ریزم. اما تخم مرغ پخته داخلش  نمی گذارم. برای این مواد زعفران خوشمزه ترش می کند.)    کوفته که آماده و جا افتاد به آرامی  می کشید داخل ظرف  و میل می کنید  (یا با همان ظرف).  نوش جانتان.

Masoome Esfahani گیله خوراک
این نوشته در غذاهای سنتی و محلی ایران, کوفته ها ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

2 پاسخ به کوفته تبریزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *