کوفته تبریزی

‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍مواد لازم:
۱- گوشت چرخ کرده بدون چربی گوسفندی نیم کیلو( یا گوساله و گوسفند مخلوط)
۲- لپه ۲۰۰ گرم
۳- تخم مرغ محلی ۲ عدد
۴- پیاز سرخ کرده ۳ تا ۴ قاشق سوپ خوری
۵- زردچوبه به مقدار کافی
۶- تخم مرغ محلی پخته شده سفت ۳ عدد
۷- آلو ۱۵۰ گرم
۸- گردوی خرد شده نصف لیوان
۹- نمک و فلفل به مقدار کافی
۱۰-برنج ۱۰۰ گرم
۱۱-تره و پیازچه ریز شده ۲ استکان
۱۲-پیاز متوسط ۲ عدد

طرز تهیه:
پیاز را داخل گوشت رنده می کنیم و در هاونگ می ریزیم و می کوبیم تا گوشت حالت کش دار پیدا کند. برنج را در یک لیوان آب با ۱ قاشق چای خوری زردچوبه نیم پز می کنیم. برنج را در صافی می ریزیم . لپه را نیز جداگانه می پزیم و میکس می کنیم (یا می کوبیم) برنج و لپه را به گوشت اضافه می کنیم. ۲ عدد تخم مرغ را در گوشت می شکنیم و نمک و فلفل و سبزی را نیز اضافه می کنیم. مواد را خوب مخلوط می کنیم بطوریکه حالت چسبندگی پیدا کند. (اگر احساس کردید مواد از هم جدا می شود می توانید ۱ قاشق غذاخوری آرد گندم اضافه کند. )  ۵ تا ۶ استکان آب  در قابلمه ای ریخته ، نصف پیاز سرخ  شده، نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم و روی حرارت  می گذاریم تا بجوش بیاید.  نصف آلوها را نیز در آن می ریزیم (در صورت تمایل می توان از ۱ قاشق رب گوجه هم استفاده کرد) از مایه به اندازه یک پرتقال بزرگ برمی داریم وسط مایه را گود می کنیم نصف تخم مرغ سفت و کمی آلو و پیاز سرخ کرده و گردو را وسط آن می گذاریم وری کوفته را جمع می کنیم بطوریکه تمام مواد داخل کوفته بماند.
کوفته ها را در روغن کمی تفت می دهیم و آهسته درون آب پیاز که در حال جوشیدن است می اندازیم . دردر اوایل پخت درب قابلمه را روی آن نمی گذاریم تا کوفته خودش را ول نکند وقتی کوفته پخته شد نباید بیش از ۱ تا ۲ لیوان آب داشته باشد.  (کدبانو: من  زرشک هم می ریزم  آن را شسته و اگر ترش  دوست نداشتید با یک قاشق چایخوری  سر خالی  شکر کمی شیریننش کنید و کمی زعفران داخل آن پیاز داغ، کشمش، نصف کامل یک مغز گردو،  قیصی  خلالی شده همراه خلال  پسته و بادام داخل کوفته می ریزم. اما تخم مرغ پخته داخلش  نمی گذارم. برای این مواد زعفران خوشمزه ترش می کند.)    کوفته که آماده و جا افتاد به آرامی  می کشید داخل ظرف  و میل می کنید  (یا با همان ظرف).  نوش جانتان.

Masoome Esfahani گیله خوراک
این نوشته در غذاهای سنتی و محلی ایران, کوفته ها ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

2 پاسخ به کوفته تبریزی

  1. آناهیتا می‌گوید:

    درود یرشما واقعا از مطالب مفیدتان استفاده لازم را بردم موفق باشید با سپاس فراوان

  2. adineh می‌گوید:

    با دود و سپاس فراوان از انرژی مثبتتان در مورد مطلب. خوشحالم که مورد پسند واقع شد. با بهترین آرزوها برای شما

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *