کوکوی باد کوبه ای چغرتمه(غذای گیلانی)

مواد لازم:

مرغ پخته :۲۵۰ گرم(سینه مرغ یا هر قسمتی که زیاد بچه ها خوششان نمی آید بخورند .مثل پشت وگردن وکمی هم سینه)

تخم مرغ: ۴ تا ۵ عدد

پیاز متوسط :۱ عدد

آبلیمو: نصف قاشق مرباخوری

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری

نمک،فلفل،زردچوبه ،فلفل سیاه وقرمز وزعفران دم کرده به میزان لازم.

آب مرغ: ۱ پیمانه

طرز تهیه:

مرغ را با پیاز کمی دارچین یا زنجبیل می پزیم وآب آن را نگه می داریم.مرغها را ریش ریش یا ساطوری می کنیم . (ولی ریش ریششش قشنگ تر است ) پیاز را هم با رنده درشت رنده کرده ۴  تا ۵ عدد تخم مرغ  ها را هم جدا گانه با ۱ قاشق مرباخوری آب  سرد می زنیم  تا بافتهای تخم مرغ از هم جدا شده و پف کند بعد به مرغ وپیاز – زردچوبه و کمی نمک چون قبلا مرغ را با نمک پخته ایم فلفل سیاه وکمی فلفل قرمز و۱ قاشق مربا خوری زعفران  دم کرده مثل کوکوخوب مخلوط کرده .وقتی که تابه داغ شد ۲ قاشق روغن مایع درتابه می ریزیم ومایه ی کوکو را در آن می ریزیم وموقع ریختن مایه  حرارت را کم می کنیم وقتی مایه را ریختیم تابه را کمی تکان می دهیم تا مواد یکدست شود وهمه ی تابه را بپوشاند در همین لحظه د ر تابه را گذاشته وحرارت را برای چند لحظه بالا می آوریم تا کوکو پف کند بعد شعله را ملایم می کنیم .در ضمن این کوکو را نباید در تابه ی با قطر زیادوبزرگ درست کرد .تا به ای را انتخاب کنیم لبه دارباشد تا قطر کوکو زیاد شود .هر دو طرف که سرخ وطلایی شد ۲ قاشق رب را در کاسه ای همراه آب مرغ با کمی زعفران و آب نصف  لیمو ترش و۱ قاشق چایخوری زعفران دم کرده را خوب مخلوط کرده آرام  روی کوکو می ریزیم ودرش را  سریع گذاشته تا رب به اطراف  نپاشد  می توان بدلخواه چند برش به کوکوزد .وقتی یکمی از آب کم شد  برمی گردانیم تا طرف دیگرش هم طلایی شود .تارب به خوردش برود .این غذا نباید خشک باشد .کمی مرطوب بودنش خوشمزه اش می کندواگر خشک شود سفت می شود.کوکو آماده است این غذا با نان یا برنج سرو می شود .نوش جانتان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





این نوشته در دلمه ،کوکو، رولت, غذاهای سنتی و محلی ایران ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *