عجیب اما واقعی(با نمک هندوانه شیرین تر می شود!)

اگرچه ممکن است این خبر کمی عجیب به نظر برسد، اما اگر فقط مقداری نمک روی سطح هندوانه بریزید متوجه خواهید شد که طعم و مزه آن در مقایسه با قبل شیرین‌تر خواهد شد و البته اگر مقدار بیشتری نمک روی آن بریزید آنگاه طعم شورمزه آن را بخوبی احساس خواهید کرد.

اگر هندوانه را در زیر میکروسکوپ بررسی کنید، خواهید دید بافت این میوه متشکل از هزاران سلول بسیار کوچک است. همه این سلول‌ها دارای غشایی هستند که ما از آن به عنوان یک غشای نیمه تراوا نام می‌بریم.

از ویژگی‌های منحصر به فرد غشاهای نیمه تراوا این است که آب به آسانی به آنها وارد یا از میانشان خارج می‌شود. در هندوانه این سلول‌ها شبیه به کیسه‌های محتوی آب میوه هستند.

یکی از ویژگی‌های نمک این است که آب را به خود جذب می‌کند. اگر در جایی تراکم نمک بیشتر باشد و در قسمتی که در مجاورت آن است تراکم نمک کمتر باشد، آب از قسمتی که تراکم نمک کمتر است به قسمتی که تراکم نمک بیشتر است حرکت خواهد کرد.

وقتی شما مقداری نمک در سطح هندوانه می‌پاشید در مجاورت سلول‌هایی که دارای غشای نیمه تراوا هستند قسمتی با غلظت بالای نمک ایجاد می‌کنید و به این ترتیب آب درون سلول‌های تشکیل‌دهنده بافت میوه به سطح میوه منتقل خواهد شد که طعم و مزه میوه را نیز با خود انتقال می‌دهد و به این ترتیب قسمتی از هندوانه که روی سطح پوست میوه قرار گرفته است و در حقیقت همان قسمت خوراکی میوه است، شیرین‌تر خواهد شد.

اگر مقدار نمکی که روی سطح میوه می‌ریزید بیشتر باشد در این صورت طعم شورمزه نمک به شیرینی هندوانه غالب خواهد شد و شما شوری آن را به خوبی احساس خواهید کرد.

هندوانه و طالبی از جمله میوه‌های پرطرفدار در فصول گرم سال هستند. اما خوردن این میوه‌ها بانمک علاوه بر این که می‌تواند ریشه در عادات افراد و یا علاقه آنها به خوردن میوه‌ها و غذاهای شورمزه داشته باشد، از دیدگاه علمی راهکاری برای بهبود طعم و مزه میوه است.

اما اگر متوجه شده‌اید هندوانه‌ای که خریده‌اید طعم و مزه خوبی ندارد و شیرین نیست به شما پیشنهاد می‌کنیم براساس این حقیقت علمی، مراحل زیر را انجام دهید و به این ترتیب متوجه خواهید شد که طعم و مزه آن به میزان قابل توجهی بهبود پیدا خواهد کرد.

در اولین مرحله باید میوه هندوانه را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید.

قبل از این که پوست میوه را از آن جدا کنید مقداری نمک روی سطح آن بپاشید و حدود ۲۰ دقیقه آن را در همین وضعیت قرار دهید.

به این ترتیب، به تدریج آب‌میوه از سلول‌های پوست به بخش خوراکی آن منتقل خواهد شد و هنگامی که هندوانه را می‌خورید نه‌تنها شورمزه نخواهد بود، بلکه در مقایسه با قبل شیرین‌تر نیز خواهد شد.

منبع :جام جم


این نوشته در اخبار تغذیه ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *