ورقه (غذای شمالی)

مواد لازم برای ۳ نفر:

بادمجان بی دانه: متوسط ۲ عدد

تخم مرغ: ۲یا ۳عدد

رب گوجه فرنگی:  ۲ قاشق سوپخوری

طرز تهیه: ابتدا با دمجانها را پوست کند ه  با برش طولی به ۴  قسمت مساوی تقسیم می کنیم و روی آنها نمک پاشیده می گذاریم تا تلخی آ ن گرفته شود . بعد با دمجانها رابا دست می فشاریم . سپس در روغن سرخ کنیم در حدی که  طلایی شوند ( می توانید برای اینکه روغن کمتری مصرف شود   بادمجان ها را با پارچه خشک کنید) .   بادمجانها را کنار گذاشته و  در کاسه ای تخم مرغها را با چنگال هم می زنیم . خوب که مخلوط شدند ،  یک قاشق آب سرد درآن ریخته ودوباره تخم مرغها رامی زنیم این عمل باعث پف کردن تخم مرغ ها می شود.حال در تابه ای که کمی داغ شده کمی روغن می ریزیم و بادمجانهای سرخ شده را۲ سانت ۲سانت بریده در تا به می چینیم(می توان از ابتدا قبل از سرخ کردن بادمجان ها را ۲سانتی یا حلقه ای  برش بزنیم به  قطر ۱ سانتی  بعد سرخ کنیم ولی این کار وقت گیر  است.)وقتی تمام سطح تابه از با دمجانها پوشیده شد و خوب داغ شد تخم مرغها را روی سطح آن ریخته  درماهیتابه  را می گذاریم  . تا  چند لحظه حرارت بالا باشد و بعد پایین می آوریم تا با حرارت ملایم خودش را بگیرد وطلایی شود.  سپس آن  را  برمی گردانیم تا طرف دیگر آن هم طلایی شود.( مواظب باشید تا بادمجان ها سیاه نشوند و نسوزند)حال رب گوجه را که قبلا با یک کاسه  کوچک آب سرد با کمی فلفل سیاه وزردچوبه به صورت سس درآمده است در تابه می ریزیم  طوری که تمام سطح آن یعنی بادمجان وتخم مرغها را بپوشاند.  در تا به را کج می گذاریم  تا سس به اطراف پخش نشود .یک طرفش که به سس آغشته وبخوردش رفت و کمی با مواد جوشید طرف دیگر را بر می گردانیم تا آن طرف هم به سس آغشته شود.  چند دقیقه طول می کشد ونباید زیاد خشک شود زیرا سس باعث خوشمزگی آن می شود .  این غذا را  با برنج سرو می کنند.(در گیلان این غذا را بدون رب گوجه وبادمجان ها رابرشهای حلقه ای زده سرخ  می کنند ) نوش جان

این نوشته در غذاهای سنتی و محلی ایران ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *