قیمه (خورشت گیلانی)

مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر:

گوشت چرخ کرده ترجیحا گوسفندی کم چرب یا گوساله :۲۵۰ گرم

پیاز :۱عدد

لپه: ۱ پیمانه سر خالی

لیمو عمانی: ۲ تا ۳ عدد(اگر دوست نداشتید می توانید حذف کنید)

سیب زمینی ۱ تا ۲ عدد  متوسط .(اگر سیب زمینی آبپز داخل خورشت را دوست نداشتید می توانید سیب زمینی ها را به تعداد بیشتر خلالی کرده وسرخ کنید . وموقع سرو با سیب زمینی سرخ شده تزیین نمایید.ویا از هر دو ش )

نمک ،فلفل ،زردچونه و دارچین به میزان لازم

زعفران دم  شده:۱ قاشق مرباخوری

رب گوجه: ۱ تا ۲ قاشق

آبلیمو:۱ قا شق مربا خوری کوچک

طرز تهیه:

پیاز را خلالی یا نگیتی خردکرده با کمی روغن وزردچوبه سرخ می کنیم طلایی که شد کنارگذاشته گوشت چرخ کرده را با زردچوبه ودارچین همراه رب سرخ می کنیم  کرده لپه   را که قبلا ۳تا ۴ ساعت خیس کرده ایم از صافی رد کرده تا آب اضافی آن خارج شود و به گوشت اضافه کرده کمی تفت می دهیم.  ۲ لیوان آ ب سرد به قابلمه اضافه کرده درش را می گذاریم تا گوشت ولپه بپزد .وقتی پخت(لپه ها له نشوند)لیمو عمانی را که چند دقیقه در آب خیسانده ایم تا تلخی آن گرفته شود از آب بیرون آورده با چنگال چند تا  سوراخ کرده و درخورشت همراه سیب زمینی که پوست کنده  و  خرد کرده ایم(مربعی درشت خرد شده) با پیازداغ وکمی نمک.میریزیم می گذاریم تا سیب زمینی ها بپزند و خورشت جا بیفتد با حرارت ملایم۵ دقیقه مانده که خورشت آماده شودآبلیمو و۱ قاشق مربا خوری  زعفرانکرده  دم را هم اضافه میکنیم (این خورشت نباید زیاد آب داشته باشد )آن را با کته یا برنج آبکش ماست می توانید میل کنید .نوش جان

تجربه:تجربه ام نشان داده است که اگر ده دقیقه مانده به  آماده شدن خورشت به اندازه کافی بادمجان سرخ کر ده داخل خورشت بریزید مثل قیمه بادمجان خوشمزه می شودویا کسانی که بادمجان نمی خورند می توانند بامیه بریزند فقط نباید هم بزنند در گوشه ای از خورشت با میه را بچینند زیاد هم نباید بجوشد چون له می شود با حرارت ملایم بپزید تا دیزاین خورشت به هم نخورد .بسیار خوشمزه می شود امید وارم امتحان کنید وخوشتان بیاید.نوش جان

این نوشته در خورشتها, غذاهای سنتی و محلی ایران ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

2 Responses to قیمه (خورشت گیلانی)

  1. tania می‌گوید:

    hatman khoshmaze ast.mamnoon

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *